Thursday, 4 June 2009

Recept: Rakott Karfiol V1.0.0 Beta

Kell hozzá:

A húshoz (máklávájszhoz)

  • borjúhús, 250 g

  • paradicsomlé, fél liter

  • kevés zöldhagyma zöldje

  • egy hagyma

  • "magyaros fűszerkeverék" egy jó csipetnyi

  • vegeta vagy só

  • 2 kiskanál liszt+víz picit besűríteni

  • 2 löttyintés olaj

  • fél csupor víz


a többihez:

  • karfiol, kb 1 kg

  • murok kb 300g (2-3 egészséges szép murok)

  • 2 tojás

  • tej kb negyed liter

  • liszt, 2-3 evőkanál

  • zöldhagyma 1 kötegnyi

  • kapor, 1 maréknyi

  • 150 g exquiza túró (de ez inkább csak azért mert volt)

  • vékonylaska (levesbe való vékony száraztészta) kb 100-150 g

  • prézli (nem PrezLee :D)


Elkészítése:

Először a hússal kell kezdeni. Az olajat belöttyintettem az edénybe, majd hozzáadtam a húst, kevergettem, az apróra vágott hagymát és az apróra vágott zöldhagyma zöldjét is hozzáadtam, felöntöttem a fél csupor vízzel, majd a fél liter paradicsomlével. Fűszereztem szemre ész nélkül, bár a sóval óvatosan bántam mivel a paradicsomlé elég sós. Hagytam rotyogni a tüzön.

A karfiolt rózsáira szedtem és megpucoltam, forrásban levő vízbe tettem és pár percet hagytam főni, ugyanezt a murokkal is.  2 tojásból rántotta szerűséget kevertem, majd egy másik csuporba lisztből eresztéket.

Ezután rétegezni kezdtem: karfiol

Karfiol

a laska:

Vékony laska

a hússzósz
dscf3463

megint laska meg az exquiza, kicsi vízzel hígitva
dscf3464

ezután zöldhagymáék következtek, de valahol itt öntöttem bele a tojás+tej keveréket is, majd jó helyen lesz az is alapon a liszt+tejet is.

dscf3465

majd a murkok

dscf3466

a kukorica se maradt ki

dscf3470

a maradék karfiolt apróra törtem és igyekeztem elteríteni a tetején

dscf3471

ezután paradicsommal fedtem be a "hiányosságokat", meg kis kapros kecskesajtot tettem a tetejére .. megint csak azért mert ilyen volt itthon, lehetett volna bármiféle sajt.

dscf3474

ezután közepest tűzre a lerbe tettem és megsütöttem. Úgy ellenőríztem hogy kész van-e, hogy megmozgattam a tálat és ha a leve nem lötyögött, akkor kész.

A végeredmény:

dscf3480

kicsit a tányéron formáját vesztette, valószínüleg másnapra már jobb lesz az állaga is.

dscf3483

A recept még igényel "feljavításokat". Főként praktikus megoldások szempontjából.

Például a tojás+tej és a liszt+tej megoldás mosogatás szempontjából nem jó. Ezt nyugodtan lehet 1 nagyobb akármibe összekeverni. Végül is egy helyre megy, nem fognak veszekedni.

No comments:

Post a Comment