Tuesday 23 June 2009

A táplálkozás csapdájában

Egy cikk amit a Manókonyha blogon találtam meg.  Megint egy csipanyítogató cikk, ami után az ember csak fogja a fejét és azt se tudja merre kapkodja azt. Még szerencse, hogy étkezési szokásaim olyanok amilyenek és semmiből nem csinálok problémát. Igyekszem én egészségesen enni, mármint úgy egészségesen ahogy az innen onnan meg amonnan szedett "ez jó" teóriáim szerint az, vagy épp csak elfogadható, de persze megrögzött egészséges étkező sem vagyok. Egy jól megfűszerezett jó zsíros flekken is jó, de ugyanúgy jó a sós vízben főtt csirkemell is. Főleg ha nagyon éhes vagyok.

Tejet is iszom, bár arról is tudom, hogy nem éppen a csoda ital... de szeretem, nincs semmi bajom tőle, akkor elfér és jöhet. A gabonapelyhek az ami kicsit jobban kiborít. Nem  jól mondom. Nem a pelyhek maguk. Azokat is megeszem és köszönöm én jól vagyok. De mint a cikkben is írja... gabonát az emberiség ilyen mennyiségben azóta eszik mióta helyhez kötött életmódot folytat és ez nem az első írás amiben erre bukkanok... azelőtt evett mindent amit kapott!!! Aztán letelepedett és már nem volt elég  bogyó, gyökér, tojás, vadászott állat! Elszúrta a változatos étkezését azzal, hogy nekifogott "egészséges" gabonát zabálni.

Nocsak  most nézem, hogy ezt a cikket is Szendi Gábor írta...Szeretem az ő írásait. Na nem hiszek el vakon mindent neki sem, de azért van egy két dolog ami elgondolkodtat.

Az bosszant, hogy sok esetben már kezdek arra gondolni, hogy nem létezik, hogy ennyire homályba legyünk. Csak a rossz az egészben, hogy még nézek jobbra nézek balra és beigazolódni látszik egy csomó minden...  Persze amikor nekifogok masszívan kételkedni, akkor az az érzésem, hogy semmi se igaz ezekből a cikkekből, hiszen "több millió légy nem tévedhet"... pedig igencsak tévednek a legyek is amikor körüldongjak a sz@rt!

Itt a link a  cikkre:  A táplálkozás csapdájában

Na de a húsok sem igazán egészségesek. Az igazat bevallva úgy érzem teljesen mindegy mivel erőlködik az ember, és mind feleslegesen próbál egészségesen étkezni, mert... ha vegetáriánus, kiderül csak génmanipulált zöldségeket eszik, amelyekre még egy kis vegyszerrel is besegítenek, ha lakóvegetáriánus, már beszedi azt a sok antibiotikumot amellyel a teheneket kezelik a gazdaságokba, a szerencsétlen csürkék, meg amúgy is valami darált tápot kapnak, abba is biztos halom vegyszer van... na maradnak a mindenevők, ők meg a húsokban található  összes hormont (ja ja, növekedési hormonok, nem véletlen, hogy a tápon tartott csirkék iszonyat gyorsan megnőnek!) a zöldségekben található vegyszereket és persze a tej tojás ártalmait is élvezik... Persze eszünk minden vacakot, és közben hirdetjük az egészséges életmódot.

Ó jaj és még ott vannak azok is akik fél életükben sanyargatják magukat, mert ők egészségesen esznek ! Majd életük közepén elkapja őket valami betegség ami ha igazán kutatnák kiderülne, hogy az  "egészséges étkezésének" meg a "stresszmentes" életének a szép eredménye. Hakra bakra halnak meg az emberek 40-50 évesen, olyanok akik mindig vigyáztak magukra. Kérdem én.. akkor nem érdemesebb nekiállni és jóízűen zabálni egy nagyot???

No comments:

Post a Comment