Wednesday 24 June 2009

Köménymag leves

Régebben nem szerettem a köménymagot. Olyan tudja a fene, különleges íze van, és még süteményeken se jött be egy kicsit sem. Utóbbi időben vettem észre, hogy előszeretettel tettem ételekbe és elkezdett tetszeni a köménymag íze.

Régebben a köménymag leves olyan "kényszer kaja" volt.  Mármint anyukám készítette, de általában én "nem kérek levest" -el mindig kihúztam magam a köménymag leves evés alól. És ha nem kértem akkor nem kértem. Szóval ezért idézőjeles kényszer...
A vicces, hogy tudtam hogyan kell készíteni, mert hihetetlenül egyszerű egy alkotás. Ezt nem lehet elrontani nekem mégis sikerült. Nagyapámnak készítettem, minden utasítás meg volt adva, pontosan lépésről lépésre, mégis a végén kimaradt  a tej.

Na de így készül  nálunk a köménymag leves...

Kell hozzá:

  • hagyma

  • olaj

  • köménymag

  • pirított liszt

  • tej


Elkészítése:

A hagymát fel kell vágni, kevés olajon kicsit megüvegesíteni, egy kis köményt (szemre ész nélkül beletenni)... mit mondjak egy kiskanálnyit? majd kicsit pergelni az egészet, felönteni vízzel és hagyni, főni.  A pirított lisztet (száraz rántás) egy csupornyi tejjel összekavarni, majd ezt is beleönteni a többihez, és hagyni, amíg összefő. Ezután le kell szűrni.

Régebben még emlékszem az olajba megpirított kenyérkockákra is :D Na az fincsi volt!

No comments:

Post a Comment