Wednesday 24 June 2009

Darázsfészek

Juj a darázsfészek az naaaaaaagyon nagyon finom! Onnan jutott eszembe, hogy tegnap egy barátom meglátogatott és hozott finom darázsfészket. Nyami. Elő is kerestem a receptet, amíg megvan közkincsé teszem, mert még képes vagyok elveszíteni. 

DarázsfészekDarázsfészek



Rájöttem, miért jobb a recept blog mint a recept cédulán vagy recept füzetbe!!!

A recept cédulán nagy hátránya, hogy könnyű elveszíteni. Ezért kezdtem a recepteket gyüjtőgetni füzetbe. A legbanálisabbakat is, mivel megint nem jut eszembe, hogy kell például a köménymag levest főzni (nagy köd van a fejembe az is biztos). De hamarosan megtudom, már elküldtem segélykérő yahookiáltásomat anyukám fele.

A receptes füzet már jóval használhatóbb. DE... nehéz keresgélni benne, egy idő után meg maszatos lesz.Nincs nekije szörcs funkciója és ABC sorrendbe se tudja rendezni a recepteket, tartalomjegyzéke is csak akkor van ha készít neki az ember.

Ellenben a receptes blog! Hát minden kincset megér! Eccer kell beírni, onnan tovább lehet keresgélni a saját receptek után, vagy a mások által igéretesnek tartott és begyüjtött receptek után vagy mások blogján új receptek után. Én nagyon örvendek, hogy eme modern, internettel megáldott korban születtem. Mit is kezdtem volna az őskorban, ősasszonyként, a laptopommal ülve az ősfenyő alatt ha nincs internetem???? Belegondolni is rossz!!!

Na de következzen a mai sztár receptünk a Darázsfészek!

Kell hozzá:

  • kb. 15 dkg margarin

  • 50 dkg liszt

  • 3 tojás sárgája

  • kis kocka élesztő

  • icipici só

  • egy csupornyi tej

  • kicsi cukor


és

  • 10-15 dkg margarin

  • 15 dkg cukor

  • egy jó evőkanál kakaó


Elkészítése:

A kb. 15dkg margarint eldörzsöljük az 50 dkg liszttel, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, a csupornyi langyos tejben felfuttatott élesztőt, kicsi sót, cukrot. Jól összegyúrjuk, ha még kell, kevés tejet adunk hozzá. Kb. Fél órát pihentetjük a tésztát.

Közben a 10-15 dkg margarint elkavarjuk a 15 dkg cukorral, hozzáadjuk a kakaót. A tésztát 2 cipóra osztjuk, kinyujtjuk, rákenjük az előbb elkészített cukros kakaós margarin felét. Ha van rakhatunk bele darált diót is.  Ezután a tésztát felcsavarjuk és jó újnyi vastag karikákat vágunk. Ezután egy órát pihentetjük.  A tepsit nem kell kikenni.

Miután megsült, még a tepsiben egy kiskanálnyi cukros-vaniliás tejjel megkenni.

Figyelem, minden adag után ki kell mosni a tepsit. Ragacsos tészta :D

Nagyon finom, ilyent valamikor réges régen készítettem. Kicsit macerás, meg ragacsos de megéri!

No comments:

Post a Comment