Vettem 2 kg csodaszép meggyet. Megmostam, majd kimagoltam. Bevallom ez egy elég unalmas művelet. És mikor elkezdtem már nem voltam olyan magabiztos és nem tartottam éppen olyan jó ötletnek sem a nagy felbuzdulásomat :( De ha már ott a meggy, akkor úgy kell nekem, lesz meggylekvár. Végül nem is volt katasztrófa kimagolni...
Ezután egy élvezetesebb szakasz következik... amikor is a fent látható kimagolt meggyet, szemre ész nélkül nyakon öntöttem cukorral...
Nem kell megijedni... rengetegnek tűnik a cukor, de nem épp rengeteg. Azt hiszem olyan 300g cukrot öntöttem rá, valahogy azt mondtam jesszusom ez bőven elég, hiszen 3 hónapig eszek ennyi cukrot a kávémba... Nehogy már tömény cukor legyen az egész meggylekvárom. Lehet több kéne bele, de NEM LESZ több. Ez ilyen meggylekvár és pont.
Most egy nagyon kellemes "elkészítési fázis" van folyamatban :D ezt nagyon szeretem, mert például itt lehetek a gépnél, és mindjárt megyek a zebemmel tekeregni is... addig is ügyesen dolgozik helyettem a meggy, meg a cukor... most kell hagyni, hogy levet eresszen.
........
Itt meg DIREKT kihagytam helyet, hogy tudjam folytatni a meggylekvár leírását!!! Nem véletlenül vannak a pont pont pont-ok!!!
No comments:
Post a Comment