Sunday 21 June 2009

Gumis torta™...

A Gumis Torta™  (©copirájt 2009 virslee meg társai)  egy olyan "torta" amit csak nagyon merészeknek és erős gyomrúaknak tudok ajánlani. Ha a fogak is rendben vannak és képesek jó erős rágást kifejteni az komoly előnyt jelentenek. A vicc az, hogy nem igazán torta, süteménynek se sütemény mert nincs sütve, valami tökkelütött édességnek talán lehet nevezni.

Sejtésem szerint olyan 10-12 éves kislányok konyhai butáskodása során keletkező édességre hasonlító akárminek  elmenne.

A "gumis torta" elkészítése "hülyére egyszerű" és mint olyan hiányzik belőle minden rafináltság, elegancia és szépség. Finomnak finom, de nem olyan, hogy hasra essen tőle az ember, meglepőnek meglepő ugyanis jól el lehet nyammogni rajta, olyan gumis, hogy rugózik az ember szájában ha kellő időben eszi.

Kell hozzá:

  • nápolitáné lap (olyan lap ami a nápolyi szeletben van) na hogy is hívják nem jut eszembe ...


a krémhez:

  • 12 evőkanál cukor

  • 3,5 evőkanál kakaó

  • 3 púpos evőkanál liszt

  • 1 liter tej

  • 4 kiskanál margarin


Elkészítése:

A cukrot, kakaót és lisztet szépen még szárazon összekeverem, majd elkezdem adagolni hozzá a tejet. Kezdetben egy vastagabb, csomómentes akármit készítek, majd ezután töltöm fel az egész tejjel. Tűzre teszem, kavargatom és megfőzőm amíg besűrűsödik. Mikor kész van belekeverem a margarint is.

Hagyom egy kicsit hűlni, majd a nápolyi lapok közé simítom, persze egy réteg lap, egy réteg krém, megint lap, megint krém sorrendbe amíg elfogy.

Ami megmaradt például krém, azt élvezettel elnyalogatom.

Kb másnap lesz igazán gumis, mivel a krém elég leves, és a lap megszívja magát.  Az igazi ínnyecek kíméljék meg magukat. Én szóltam :D

No comments:

Post a Comment