Thursday, 4 June 2009

Előkészületek: Rakott Karfiol V1.0.0 Beta

Hát igen. Rakott karfiol. Fogalmam sincs hogyan kell csinálni az "igazi" rakott karfiolt. A "szabályszerűt" vagy szakszerűt vagy mittudomén, hogy is nevezzem. Úgyhogy mondhatom, ezen étel önkényesen lett Rakott Karfiolnak nevezve. Meg végül is karfiol van bele rakva!  Az ám!

Kezdjem azzal, hogy kis adag rakott karfiolt szándékoztam készíteni. Végül nagy adag let. A karfiol olyan kilós volt  A feléből karfiol levest, a másik feléből meg a Rakott karfiolt akartam valahogy kibütykölni.  De elkészülőfélben volt már az árva lucskos így csak buzgóságból kétféle levest készíteni nem járja. Akkor változtak a tervek, a maradék  másik  felét szándékoztam felhasználni majonézes karfiolnak... de erre már nem került sor. Pedig azt olyan nagyon gyors kajának szántam volna! Majonéz lájtal....

Az előkészületek sok időbe teltek. Ez a fajta "Rakott Karfiol V1.0.0 Beta" igazán macerás.

[gallery orderby="post_name"]

Az első képen a borjúhúsból készül máklávájsz. Namármost ez a máklávájsz úgy készül el, hogy kicsi olajon nekifogtam pirítani a húst. És ekkor még pontosan nem tudtam, hogy mi és hogy lesz. Ezután eszembe jutott, hogy HAGYMA!!! Ha már így eszembe jutott, bele is vágtam egy hagymát. Majd egy kis zöldhagyma zöldjével cifráztam.Felöntöttem egy kevés vízzel majd a lucskoshoz előkészített paradicsomlén akadt meg a szemem... :D Miért ne? S belezuttyantottam a máklávájszba. Szerencsére paradicsomlé volt még "raktáron"... nem maradt ki a levesből!

Ezután elkezdtem kajtatni a szekrénybe fűszerek után. Találtam egy zacskót amin azt írta "wok fűszer"... kibontottam, megszagoltam s azt mondtam jöhet! És jött. Ezután egy "magyaros ízek" névre keresztelt zacsit bontottam ki és löktem egy keveset a máklávájszba.  Hogy a liba legyen kövér alapon a faluról hozott kaporból egy majdnem maréknyit szedtem le, apróra vágtam és azt is belekevertem.

Jó elégedetten szemléltem a művemet, majd nekiáltam a zöldségekkel foglalkozni. A karfiolt megpucoltam és megfőztem, a murkot is megpucoltam, felszeleteltem és megfőztem. 2 tojásból rántottaszerű valamit készítettem, és kevés tejet adtam hozzá. Félretettem egy kis tálon Bobby Chinn módra. Hogy miért nem tudom. Így ihletett meg a ma megnézett kisfilm :D

Tudtam, hogy liszt+tej keverékre szükségem lesz, ezt is előkészítettem. A paradicsomot felszeleteltem és a hagymát is hosszúkás csikokra vágtam.Kihalásztam a hűtőből egy konzerv kukoricát és nekifogtam összeállítani a karfiol rakást :D

Azt hiszem mindent leírtam. Szóval ez a kaja kétségkívűl (a saját standardjaim szerint) egy rém macerás kaja. Nem nehéz elkészíteni, de egy csomó kicsi lépést kell meglépni, ahhoz, hogy jó legyen. S akkor jöjjön a recept.

Recept: Rakott Karfiol V1.0.0 Beta

No comments:

Post a Comment