Wednesday 17 June 2009

Cukkinifasírt vagy tökfasirt...

Egy kedves gazlapos (ahol igazándiból a növényeimmel kapcsolatos ügyes bajos dolgaimra kapok választ nagyon sok kérdésben) jóvoltából kaptam meg ezt a receptet és meg vagyok győződve, hogy másféle tökökkel is ugyanolyan finom. Na az idén nem tudom pont mennyi tök lesz anyukámnál a kertben, de tudom, hogy korábbi években rengeteg volt és egy időben állandóan cukkinis, tökös receptek után kutakodott. Na most íme itt van egy:

Cukkinifasírt

1 kg cukkini, 3 tojás, kétmaréknyi zsemlemorzsa, egy marék liszt, sok petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 ek ételizesíto, só.
A cukkinit hámozom, kettévágom, magjait eltávolítom, majd lereszelem, a tekintélyes mennyiségű zöldpetrezselymet apróra vágom, a fokhagymát átpréselem. Mindezeket fasírtmasszává gyúrom és morzsába forgatva forró olajban kisütöm. Hidegen - melegen egyaránt nagyon finom.

No comments:

Post a Comment