- lencsevédővel rendelkező fotógép
- lencsevédő
- tojás+tej keveréke
Elkészítése:
Az ételfotózás egyik szinte nélkülözhetetlen kelléke a fotógép. És főzéskor, ha az embernek kellenek képek a folyamatról, hát természetesen a fotógépet is ki kell hurcibálnia a konyhába. Ekkor nagyon könnyű elkészíteni a mártott lencsevédőt! Fontos, hogy a lencsevédő az "el ne veszítsem" elv miatt a fotógépre legyen erősítve madzaggal. Mint annó a gyerekek nyakába a kulcs... ez most nem kulcsosgyerek, hanem lencsevédős gép. A rossz fényviszonyok miatt próbálkozni kell bedölni meg kidölni egy félig medig sikerült fotó kedvéért is, és ekkor kell a lencsét elengedni és zsupsz jól megmártani a tojásban!
Még mindig jobb a lencsevédőt megmártani a tojásban (majdnem mint panírozás előtt) mint mondjuk az egész lencsét megmártani... És ez nem olyan lencse amiből kaja készül. Csak kajafotó.
Mellékelem az ábrákat is:
Lencsevédő

Tojás
No comments:
Post a Comment