Friday, 5 June 2009

Citromos krém próba

Leszűrtem a bozát, és nézegettem a megmaradt ázott citromkarikákat. Sajnáltam őket kidobni.  Gondoltam egyet kettőt megeszek csak úgy, de hát savanyú... Miközben mosogattam néztem néztem a karikákat és minduntalan valami fehér selymes krém jutott eszembe, ami citrom ízű természetesen.

Na jó. Akkor legyen citromos krém. Gondoltam lehet még finom is lesz, hiszen a bodzalében ázott citorm kicsit meg van enyhülve már. Nem olyan vadul savanyú.

El is készítettem és hát mit mondjak... ettem finomabbat is az igaz, nem lett "hű na aztán ezt szabadalmaztasd" típusú finom, de ehetőnek ehető. Amolyan kezdetnek nem rossz.

Hozzávalók:

  • bodzaléből kimentett citromkarikák (2 citromnyi volt)

  • 2 lapos evőkanál cukor

  • 2 evőkanál keményítő

  • 1 tojás

  • 200ml tej

  • 2 evőkanál joghurt

  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A tojás sárgáját összekevertem a cukorral, habosra, majd hozzáadtam a keményítőt és végül a tejet is. Közben a tojás fehérjéből habot vertem. Ezt is hozzáadtam az előbb elkészített masszához. A tűzre tettem és nekifogtam kevergetni, majd eszembe jutott, hogy juj tegyek bele joghurtot is. És tettem. Folytonos kavargatás mellett megfőztem, majd miután levettem a tűzről összekevertem az apró darabbokra vágott citromokkal és betettem a hűtőbe.  A "citrom mentes" alap egészen jól fejleszthető dolognak néz ki.

No comments:

Post a Comment