Tuesday 7 July 2009

Zöldborsó télire

Mert az is "készült" a hétvégén!

Ha nem kéne a zöldborsó szemeket kipiszkálni a tokjukból, akkor a kedvenc télire eltevésre szánt zöldségem a zöldborsó lenne. Így a címet még nem osztom ki egyetlen zöldségnek sem, mivelhogy hihetetlenül unalmas egy feladat azokat a zöldborsó hüvelyeket kinyitogatni, kirázógatni a zöldborsókat, megcsekkolni mert volt egy két kukacos is (igazi bió zöldborsónk volt :D), majd kezdeni előről.

Az eltevés maga az valóban hülyére egyszerű... Legalábbis anyukám így csinálja és minden tökéletesen műkődik vele... Következzen a "Zöldborsó télire" receptje:

Kell hozzá:

  • zöldborsó

  • zacskó

  • fagyasztó


Elkészítése:

Aszngya, hogy zacskót kinyít, zöldborsót betesz, zacskót bezár, majd így tovább amíg elfogy. Remélhetőleg a zöldborsó. Ha a zacskó fogy el az már kicsit bajosabb... Miután a zacsik megteltek zöldborsóval (persze ki mekkora adagot használ el egyszerre annyival), fagyasztó kinyít, zöldborsós zacskókat behelyezni a fagyasztóba és ... tanananam KÉSZ.

Ami jó a zöldborsóban, hogy ha kisebb adag kell, akkor csak ki kell gurítani a megfelelő mennyiséget a fagyott zacskóból, és a többi máris mehet vissza. Zöldborsó


DSCF5325


DSCF5335

3 comments:

  1. Szia újfent! Nézz majd be hozzám, ha van kedved: http://bodzablog.freeblog.hu/archives/2009/07/05/One_Lovely/

    ReplyDelete
  2. benéztem :D :O

    ReplyDelete
  3. Nekem az a jobb, ha a zacskó fogy el, ugyanis frissen, nyersen meg tudok enni egy tállal is, szokott is gond lenni itthon belőle...
    Főzve már nem annyira jön be, persze úgy is megeszem.

    ReplyDelete