Wednesday 8 July 2009

Karalábé leves

Ma végre főztem. Valami normális, ételnek nevezhető kaját.

Már egy jó ideje teljesen el vagyok havazódva munkával, ami ugye nem baj, csak azért jó lenne ha nem épp ennyi volna.   Főzni kevésbé jut idő, na meg kedvem se nagyon volt ácsorogni a tűzhely mellett.

De ma ... ma aztán alkottam rendesen.

Először is készítettem fiiiiinom karalábé levest, természetesen ipari mennyiségben ismét, egész hétvégéig van levesem. Aztán készítettem 3 krumpleeból sült krumplit :D Olyant amilyent régebben anyukám szokott volt készíteni, persze egy icipicit másképp, és annak is a felét megspékeltem egy kis sajttal! Hát remek egy alkotás lett, nagyon finom.

Közben ha már így belemelegedtem, gondoltam készítsek valami másodikat is, (ne álljak csak úgy feleslegesen amíg megfő a karalábé leves... és készítettem valami lecsó-gulyást, vayg minek nevezzelek ételt ami megint olyan finom lett, hogy kész csoda mennyire finom.

Néha nem értem ezeket. Egy jó ideje úgy főzők, hogy nagyon ész nélkül pakolom bele a dolgokat. Kitárom a hütőt belenézek és kipakolok ezt meg azt. Ezután (a hagyma után persze) véletlenszerű sorrendben és elképzelés szerint beledobigálom az alkotó részeket az edénybe. Kavargatom, kavargatom majd fűszerezem, oszt ha menet közben eszembe jut valami akkor az is ripsz rupsz bele. És tessék olyan finomak jönnek ki belőle, hogy csak ámulok. Kérdem én miért is főznék akkor igazándiból recept szerint??? Hogy rontsam csak el??

Na de a karalábé leves elkészítéséről is essen szó:D

Karalábé leves


Tettem bele:

  • 2 zöldhagymát (persze rendes hagymát szoktam, de most nem azt tettem)

  • 2 löttyintés olaj

  • karalábé

  • vegeta, só, leveskocka

  • 2 kiskanálnyi liszt+csupornyi tej az eresztékhez

  • petrezselyem zöld


És én így készítem a karalábé levest... hülyére egyszerű egy leves ez is :D pont a kedvenceim közül való elkészítés szempontjából.

Apróra vágtam a hagymát, majd a forró olajon kicsit megforgattam. Ezután a kb 2 centis hosszúkás csíkokra aprózott karalábét is az edénybe tettem, így is kavartam vagy kettőt, majd felöntöttem vízzel és hagytam főni. Közben adagoltam a vegetát, sót, leveskockát. Mikor megpuhult a karalábé a lisztet és tejet összekevertem egy csuporban, csomómentesen, majd az egészet a levesbe öntöttem, hagytam főni egy kicsit oszt megszórtam petrezselyem zöldel és kész.

Ja majd elfelejtettem :D Tettem bele valami "extrémet" is... mikor voltam a kauflándba találtam valami zacskós szárított zöldségeket. Na ebből is tettem egy keveset.

No comments:

Post a Comment