Friday 17 July 2009

Birijani recept

A nök lapján nézegettem valami recepteket a fórumban, amikor egyiken megakadt a szemem. Rizs és valami volt birijani névre hallgatott. Nosza én elkértem a receptet és ide be is jegyzem mert másképp nagyon feledésbe fog merülni. Egészen egyszerűnek nézem és meg is fogom csinálni hamarosan. Köszi tini71!

Azonban biztos változtatni fogok rajta annyit, hogy csak csirke mellből fogom elkészíteni :D

Birijani recept


"1 db csirke amit fel darabolsz a bőrét lehúzod tetszés szerint be fűszerezed és olajon jó ropogós pirosra meg sütőd.

2 pohár rizst megfőzöl .

A lényeg a szósz:a turmix gépbe bele dobsz 3 db nagy paradicsomot,3 gerezd fokhagymát , 1 fel kiskanál  só, bors, pirospaprika, vegeta, curry, 1 sűrített paradicsom.Pici víz és alaposan össze turmixolom.

Majd egy fazékba öntöd és lassú tűzön elkezded főzni,közben kavarod ha kezd forrni bele teszel egy joghurtot és simára kavarod .Ebbe a szószba teszed a pirosra sült pipit és kb 15 percig főzöd .Így  a csirke meg jobban meg puhul es be szívja a fűszereket.

Veszek egy másik fazekat és az aljára teszek a szószból erre jön egy kis fehér rizs  majd rá szedem a pipi húsit és megint rizs és szósz .

Ezt meg így együtt kb 5 percre vissza teszem a tűzre lassu langon csak,hogy a szószt szépen át vegye a rizs majd ki borítom egy nagyobb tálra es lehet is neki látni eltüntetni.Nagyon finom mellé joghurtos uborka salata ,vagy czacikki

Így néz ki: ( tini71 fotója)

Birijan2

No comments:

Post a Comment