Friday 3 July 2009

Miben mennyi cukor van?

A következő linket twitteren kaptam meg! Remek ez a "cucc", most már kezdek twitter függő lenni, bár ha megkérdezik pontosan NEM tudom megmondani hogy mi ez és mire jó. De jó!

Aszongya, hogy rengeteg fényképpel és kockacukorral ábrázolva, hogy melyik ételbe mennyi cukor került. Vannak meglepő dolgok is.Például a kóla, meg egyéb üdítők.

Miben mennyi cukor van?

1 comment:

  1. Szia!
    Hat van benne valami. Illetve visszataszito, hogy manapsag mindenbe kerul cukor, kulonosen a huskeszitmenyekbe. Mi szukseg van arra? Sztem semmi. Viszont erdekes, hogy gyumolcsok is felkerultek a listara, mert azokban egeszen masfajta kozegben "el" a cukor. Rostok kozott, igy sokkal optimalisabb a felszivodasa is, nincsen karos hatassal a szervezetre, egyebek. Mert cukor es cukor kozott van kulonbseg. Ha van kedved jobban beleasni magad a temaba, itt egy remek konyv: William Dufty: Cukor blues (Ketezeregy Kiado).
    En tobb, mint het eve nem hasznalok es eszem finomitott cukrot es belole keszult dolgkat, eltekintve evi par alkalomtol, amit egy kezemen meg tudnek szamolni. Es sajnos erzem a hatasait, azt hogy rosszul vagyok, hirtelen elalszom, hevesen kezd dobogni a szivem. Ez lehet hogy nem tunik olyan komolynak, de hidd el nagyon rossz szokott lenni. Csupa olyan dolog jelentkezik, ami a konyvben is le van irva. Krdem en: egeszseges dolgoktol igy ereznem magam? Nem. A cukor legalis mereg. Betiltani viszont soha sem fogjak, mert az embereknek izlik, hiszen nagyon finom az ize. Aki a boren erezte mar a hatasait, az tudja csak, mi huzodik a hatterben.
    Szoval az emlitett konyvben rengeteg tanulsagos dolog talalhato, aminek egy reszet mar tapasztaltam es ala is tamasztom.
    Udv!

    ReplyDelete