Pár éve ettem utoljára és mikor először megkóstoltam nem ízlett olyan nagyon. Persze az első falatok. Aztán kiderült mégis, hogy hű de nagyon szeretem. Pont úgy jártam vele mint az Avokádóval!!!
Nem tudom, hogyan lett készítve és sajna már azt a receptet nem tudom megkérdezni. Azt se tudom miért van az agyamba, hogy a narancshéj is fel volt használva, vagy legalábbis volt elég sok beletéve.
Találtam az interneten néhány receptet és meglepetésemre olvasom, de egyikben sincs sehol narancshéj. Na de nekem olyan narancs lekvár kell, amibe legalább egy icipicit (ha nem többet de tényleg egy pindurkát) tesznek. S ha a receptbe nem tesznek, teszek én. Elvégre és útóvégre ki tudja csak sikerül feltalálnom a spanyol viaszt...
Hmm azért kissé félelmetes nekem ez a lekvár készítés. Tavaly készítettem az első számú lekváromat. És azt is szemre ész nélkül, ribizliből. Még sikerült is. Nem tudom mennyire volt tartós vagy sem, mert aránylag kis adag készült és még mielőtt megromolhatott volna elfogyott... vagy legalábbis nekem azt mondták :D
No comments:
Post a Comment