- 5 tojás
- 250g cukor
- 5 kanál olaj
- 125 g liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
A tojás fehérjéből habot kell verni, majd fokozatosan hozzáadni a cukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgákat is, majd fokozatosan az olajat és a lisztet is (kicsi olaj, kicsi liszt, kavargat, megint kicsi olaj, kicsi liszt, kavargat, amíg elfogy - a liszt és az olaj fogy el persze). Margarinnal ki kell kenni a tepsit (kb 25/30 centist) és kis lisztet elhinteni, majd beleöteni a tészta lapot. Előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt sül meg. Mikor kész van, hagyjuk kihülni, majd vízszintesen kettévágjuk.
A kérmhez kell:
- 450 g epres joghurt
- 350ml folyékony tejszín
- 2 tasak torta zselé
- 75 g porcukor
- 300g eper
Elkészítése:
A torta zselét fél órára be kell áztatni hideg vizbe. Ezalatt az idő alatt fel kell verni a tejszínt és feldarabbolni az epret. Na ezután jön egy szakkifejezés "Bain-marie"-ban megolvasztjuk a zselatint. Tiszta szerencse van internet mert így meg tudtam nézni, hogy "gőz fölött" jelenti ez a nagy szakszó. Majd egy kicsit hagyjuk hülni és összekeverjük a tejszínt, joghurtot, porcukrot és végül a zselatint. Ezután 5 percre a hűtőbe tesszük majd finoman hozzákavarjuk a darabbos epreket. Végül a krémet a két tészta lap közé helyezzük.
Díszítéshez:
- 2 tasak piros torta zselatin
- 4 kanál cukor
- eper a díszítéshez
Az egész tetejére darbbokra vágott gyümölcsöket helyezünk. Igen, pont azt amit az eredeti recept nem ír. Ezért írtam oda dölt betükkel én. Elkészíti az ember a tasakon levő utasítások alapján a zselét, majd mikor egy icipicit meghült (de még nem kötött meg) az egészet a gyümölcsökre kell önteni, majd 2-3 órát kell a hűtőbe hagyni fogyasztás előtt.
forrás: Kaufland újság
No comments:
Post a Comment