Friday, 26 June 2009

Mit mikor érdemes eltenni?

Rita konyháján bukkantam fontos infókra a lekvárkészítéssel kapcsolatban.

Már többször gondolkodtam vajon mikor minek van szezonja de hát konkrét kutakodásig nem jutottam.  De ami késik nem múlik. Jó lesz ezt megtanulni, mert úgy járok mint valamelyik évben a tejes kukoricával! Valamikor ősz végén jutott eszembe, hogy ejsze ettem volna de már nem volt!

"Június–július: eper, meggy, cseresznye, ribizli, egres
Június–szeptember: ringló, szilva, szeder, áfonya
Július–augusztus: sárgabarack, málna, őszibarack
Augusztus–október: alma, körte, szőlő
Télen: narancs, grépfrút, citrom, banán, füge, ananász, gesztenye"

Rengeteg egyén lekvárfőzési jótanácsért érdemes benézni ide:

Lekvár és dzsem készítése kezdőknek

No comments:

Post a Comment