Egy román újságban (Practic in bucatarie) találtam ezt a receptet. Annyira aranyosnak tűnt. Ugyanis a receptet beküldő az anyukájától tanulta, az meg az anyósától, és így maradt meg ez a neve :D Elhatároztam, hogy el fogom készíteni a Kel kapustát és ha finom, én biza a receptes füzetembe is beírom. És igencsak így fogom nevezni. Kel Kapustának :D
Le is írom mi kell hozzá, ne felejtsem el
- 1 hagyma
- 300 g kel kapusta
- 5 krumplee
- 100 ml olaj
- 1 kanál liszt
- 1/2 kiskanál édes piros paprika
- só és borsó
Az elkészítése sem bonyolult, úgyhogy hajrá én, csak a kel kapustát kell beszerezzem. Aszongya, hogy apróra kell vágni a hagymát és a sóval együtt vízbe kell tenni. Amikor főni kezd, az apróra vágott kelkáposztát is a fővő vízbe tenni, majd 15-20 percig hagyni, amíg megfő. Ezután a négybe vágott krumplit is hozzácsapni, majd mikor a krumpli is megfőtt az olaj, liszt és piros paprika keveréket ráöntöd és hagyod egyszer fellobbanni.
Na...
hát ez a recept. Valahol nekem máris sántít. Na nem azért mert így nem lenne finom, de biztos, hogy nem így fogom elkészíteni. Hanem a hagymát egy kicsi olajon megüvegesítem, majd a kelkápustát is megpirítom egy icipicit... aztán onnan folytatom a víz, fő, behabar útvonalat.
HMMM Vajon ez milyen lenne kelbimbóból??? Hiszen olyanom van a fagyasztóban! Lehet ez lesz holnap az ebéd?
No comments:
Post a Comment