Monday, 1 June 2009

Kel Kapusta

kelkapusta



Egy román újságban (Practic in bucatarie) találtam ezt a receptet. Annyira aranyosnak tűnt. Ugyanis a receptet beküldő az anyukájától tanulta, az meg az anyósától, és így maradt meg ez a neve :D Elhatároztam, hogy el fogom készíteni a Kel kapustát és ha finom, én biza a receptes füzetembe is beírom. És igencsak így fogom nevezni. Kel Kapustának :D

Le is írom mi kell hozzá, ne felejtsem el

  • 1 hagyma

  • 300 g kel kapusta

  • 5 krumplee

  • 100 ml olaj

  • 1 kanál liszt

  • 1/2 kiskanál édes piros paprika

  • só és borsó


Az elkészítése sem bonyolult, úgyhogy hajrá én, csak a kel kapustát kell beszerezzem. Aszongya, hogy apróra kell vágni a hagymát és a sóval együtt vízbe kell tenni. Amikor főni kezd, az apróra vágott kelkáposztát is a fővő vízbe tenni, majd 15-20 percig hagyni, amíg megfő. Ezután a négybe vágott krumplit is hozzácsapni, majd mikor a krumpli is megfőtt az olaj, liszt és piros paprika keveréket ráöntöd és hagyod egyszer fellobbanni.

Na...

hát ez a recept. Valahol nekem máris sántít. Na nem azért mert így nem lenne finom, de biztos, hogy nem így fogom elkészíteni. Hanem a hagymát egy kicsi olajon megüvegesítem, majd a kelkápustát is megpirítom egy icipicit... aztán onnan folytatom a víz, fő, behabar útvonalat.

HMMM Vajon ez milyen lenne kelbimbóból??? Hiszen olyanom van a fagyasztóban! Lehet ez lesz holnap az ebéd?

No comments:

Post a Comment