Tettem bele:
- előfőzött karfiolt
- elősózott tököt, amit rántott tökként képzeltem el de meggondoltam magam
- 2 paradicsom szeletekre vágva
- kevés PrezLee prézli
- 3 tojás
- oregano
- kevés feta sajt
- joghurt
- és a tetejére egy kevés szezám mag
Elkészítése is roppant egyszerű...
A tegnap kicsit megfőztem a karfiolt, ugyanis abból rántott karfiolt akartam készíteni, és lesóztam a szeletekre vágott tököt (kicsi tök volt, a felét a Tökös izébe használtam fel) . Ma egy fazékba (a nagyobbik jénai tálamat elfoglalta a sport szelet :D ), a kicsibe nem fért el... prézlit szórtam, egy kevés olajat is, majd próbáltam szeleteket vágni a karfiolokból, amit elhelyeztem a prézlin. Ezután egy réteg paradicsom szeletkékből, megint karfiol, a tetejét elfedtem a tök szeletekkel, majd nyakon öntöttem mindent joghurttal, feta sajtot is tettem rá egy keveset (összevissza szórtam ahogy tudtam), majd oregano+vegeta+tojással zártam a sort. Még volt egy fél paradicsom, azt is ráraktam, és megszórtam egy kis szezám maggal.
Ezután a sütőbe raktam és most izgulok, hogy mi is lesz ebből.
Hogy szóljak már én is hozzá:
ReplyDelete- az "oregano"-t annak idején, a patikusokon kívűl (pl. Herba oregani)szurokfűnek titulálták. Kár volna a szép nevéért, hogy ne használjuk.
- a fetát, nem tudom igazán, mióta feta. Csak úgy befurakodott. Szintén annak idején, nem is olyan régen, nálunk, balkáni Erdélyben csak telemea volt. Végül, mi a különbség a telemea és a feta között?
hmmm az oreganóról úgy tudom, hogy "majdnem" szurokfű, de nem az. Pontosan nem ismerem, nálam így vonult be a "történelembe" és így is fog maradni. A telemia és a feta sajt között ég és föld különbség van. A feta az egy sós, aránylag könnyen kenhető és biztos sok E "vitamint" tartalmazó dobozos modern sajt szerűség. A telemia az meg egy jó román termék amit a boltba sajnos csak nagyon gyenge minőségben lehet venni a legtöbbször, de a piacon annál finomabbat.
ReplyDeletea feta és a telemia SZERINTEM csak színben hasonlít