Most bukkantam erre a honlapra és mindenféle érdekességek között "kajtatva" találtam megvásárolható zöld dió lekvárt. Azok után amennyit kell tökölődni vele, azt gondolom, hogy nem is olyan drága :D Persze, ha már nekifogtam, én biza legjobb "tudásom" (=elképzelésem) szerint elkészítem, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Ezt írja róla a webáruház:
"A zölddió lekvár fogyasztása Közép-Ázsiából ered, Európába arab, majd spanyol közvetítéssel jutott el.
A zölddióban levő keserű- és cseranyagok serkentőleg hatnak az epekiválasztásra, az étvágytalanságra, a gyomor- és bélpanaszokra, továbbá javítják az emésztést.
Magas vastartalma miatt sápadtság, vérszegénység, levertség esetén különösen ajánlható.
Húsételekhez szósz készíthető belőle, de hagyományosan használják édességek és desszertek ízesítésére is."
itt a link a webáruházhoz (ahonnan a kép is származik)
No comments:
Post a Comment