kell hozzá:
- 2 nagy zsömle
- 100 ml tej
- 1 paradicsom
- 2 szál zöldhagyma
- 1 zöld paprika
- 1/2 köteg zöldpetrezselyem
- 2 tojás
- 100 g sajt
- só és borsó ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik zsömlének vékonyan le kell vágni a tetejét, majd a belét egy kanállal kiszedni. A zsömle belsejét a tejjel meg kell öntözni, a paradicsomot (meghámozni annak aki akarja persze) apró kockákra vágni, ugyancsak apróra vágni a paprikát és zöldhagymát, valamit megvágni a petrezselyemzöldet is. A nagyreszelőn megreszelni a sajtot. A zsemléket rétegekbe megtölteni: paradicsom, egy kanál sajt, paprika, még egy kanálnyi sajt, petrezselyem, egy kicsit megsózni borsózni majd a tetejére ráütni a tojást. Ezután sötőbe tenni és megsütni.
forrás: kaufland újság
Hmm érdekes ez a fajta töltött zsömle is...
No comments:
Post a Comment