Végül is a rizs az ebnek is jó, úgyhogy ha nem bírom megenni akkor kapja ő is.
A trükk amit természetesen alkalmaztam, az a tejpor használata... ugyanis nem volt itthon elég tej, elmenni meg dög voltam... aztán mégis elmentem mert vettem mazsolát és porcukort.
Kell hozzá
- rizs, kinek mekkora jénai tálja van, na pont annyi, hogy a tejberizs háromnegyedig megtöltse a tálat
- lekvár 3-4 kanálnyi, savanykásabb ajánlott de nekem csak eper lekvárom volt itthon
- tej, persze tejporral is lehet szórakozni
- cukor, ízlés szerint
- adagtól függően tojás. Én 2-t használtam fel.
- mazsola - opcionális
- vaníliás cukor, vagy vanília egyéb formában
Elkészítése
Előbb elkészítjük a tejberizst. Személy szerint kicsit levesebbre hagyom, mert másnapra az egész nagyon kiszárad ha nem így készítem. Mikor megvan a tejberizs belekeverem a 2 tojás sárgájából és 2-3 evőnaknál cukorból kikavart akármit, a mazsolát és vaníliás cukrot. Összekeverem és visszateszem a tűzre amíg egykicsit összerotyog. Kell vigyázni nehogy odakapjon. Közben elkészítettem a 2 tojás fehérjéből és egy kevés porcukorból a habot, túlontúl is keményre sikeredett :D. Pedig biztos nem készítettem szabály szerint, ugyanis azon nyomban, még híg korában hozzá is adtam a porcukrot, úgy kavartam ki. Nem útólag meg tudja a fene hogyan.
Egy réteg rizst tettem a jénai tálba, több mint a feléig megtöltve a tálat, ezután egy vékony réteg lekvárt, majd egy vékony réteg rizs következett ismét. Amíg 3/4-re megtelt a tál. A végén a tetejére simítottam valahogy a tojáshabot, kicsit megcifráztam, legyenek rajta curcurok, és az egészet betettem a lerbe néhány percre.
Ilyen lett..
csak a tojáshabos volt a "tervezett"....
a kis jénai tál megtelt a "maradékkal", ami nem fért az eredetibe.
És maradt még rizs bőven a kínai kajához is...
a "hiba" ami látszik is, a lekvár. Nem sikerült szép egyenletesen rétegeznem, de ott van valahol :D
[...] az adagokat és 2x annyi, na jó 3x annyi rizsem lett mint terveztem. Akkor most egész hétvégén tejberizst fogok zabálni, rizs reggelire, rizs délben és rizs este, a szomszédokat, rokonokat is [...]
ReplyDelete