Bemásolom, hogy maradjon ám meg ez a recept.
Ami szükséges:
- vagy málnaszörp (jó sűrű, sötét színű, higítatlan)
vagy cukorszirup (a cukorszirupot 1 rész víz + 1 rész cukor összefőzésével előállíthatod, de néhol kapható üveges változat is)
- ételszínezék (vörös és zöld/kék)
- fehérliszt vagy étkezési keményítő
Elkészítés:
- A sűrű szörpből önts ki annyit a keveréshez használt edénybe, hogy csak kb. 1/3-ig legyen, mert erősen kevergetni kell.
- Keverj hozzá jó sok ételfestéket az erőteljes szín kedvéért - a piros mellett néhány csepp kék vagy zöld is kell az élethűség eléréséhez, mert így adja ki a vér azt a speciális árnyalatát.
- Adj hozzá néhány evőkanál lisztet - ez a megfelelő konzisztenciához kell, hogy ne legyen a valódi vérnél sokkal hígabb a keverék. Csomómentesen, erősen keverd el!
- Hagyd állni néhány percig, hogy az összetevők megszívják magukat.
Gratulálunk! Ha minden jól megy, egy szépen csöpögő, élethű színű adag művért kaptál, amit akár a szádba is vehetsz, ha bírod a gusztustalan ízeket.
Forrás: Hogyan csinálj élethű, ehető művért házilag?
No comments:
Post a Comment