kaktuszosviki receptje a gazlapról:
Tejfölös pogácsa!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
só
1 evő kanál hegynyi
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral . A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, és a többi alapanyagot.
Gyenge, rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 órán keresztül deszkán pihentetünk.
Utána kinyújtjuk, és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük 20 perces pihentetés után.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, tetejét megrácsozzuk, majd sajttal leszórjuk.
Apró pogácsákat formálunk belőle. Sütőlemezen 1 percig pihentetjük a tésztát, különben a pogik sütés közben eldőlnek.
Addig sütjük míg nem pirosodik a teteje. Mindenki tetszés szerinti színűre süti.
Én teszek bele egy kicsi olajat is. Kb. egy evő kanállal.
3 kg lisztből szoktam csinálni, ha nem fogy el le lehet fagyasztani. A fagyasztóból kivéve, kiolvadás után, ugyan olyan friss marad.
No comments:
Post a Comment