Kriszta mondotta ezt a receptet, ő is valakitől kapta aki valahonnan olvasta, elkészítette és elmesélte. Remélem kiderül, hogy eredetileg honnan indult.
Az ajánlás a recepthez a következő volt: "amúgy én meg a barátomtól tudom, aki meg el is készítette, s olyan nyálcsurgatóan mesélte, hogy prezlee nyálazása eltörpül mellette" Nem csodálkozom, hogy ő is ki akarja próbálni.
Na beleolvastam ám a receptbe és megcsurrant a nyálacska a számban, úgyhogy gondoltam megjegyzem, ki tudja mikor fog jól. Na meg... ő állítólag megcsinálja hamarosan, és akkor kicsivel többet is fogunk tudni róla. Ráadásul mind jut eszembe számtalanszor a palacsinta, nagyon rég nem készítettem.
A recept így hangzik.
Hozzávalók:
8 db édes palacsinta, 25 dkg túró, 1,25 dl tejföl, 5 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 ek zsemlemorzsa, 1 dkg vaj, 1,25 dl tejszín
Elkészítés:
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tejföllel, cukorral, 2 tojássárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a töltelékhez keverjük. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és kettévágjuk. Egy sütőformát (négyzet alakút) vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megyszórunk. A palacsintákat rétegezzük (mint a halpikkelyek egymásra csúsztatva). A tejszínt elkeverjük 1 tojással, és a palacsintákra öntjük.
Forró sütőben készre sütjük.
Hmm kísértetiesen hasonlít ahhoz amit egyszer ettem és az csúsztatott palacsinta néven jutott be a történelembe. Vagy csak az emlékeim szórakoznak, ugyanis az már rég volt. Mármint a csúsztatott palacsinta evés.
UPDÉT: megkerült a forrás is
ez a recept a http://www.tutireceptek.hu/-ről származik
Szia!
ReplyDeleteEz egy tényleg nagyon finom édesség, a családban holland palacsinta néven fut, és a tetejére tejföl és tojás keveréke kerül, de ki fogom próbálni tejszínnel is. Azt hiszem már holnap :-).
Indigó
juj majd meséld el nekünk is milyen volt :D
ReplyDeleteSzia!
ReplyDeleteNagyon-nagyon finom lett a palacsinta, bár kicsikét eltértem a recepttől :-). Tejszínnel nagyon finom, meg fogom még sütni párszor. Köszönet érte.