Tuesday, 2 June 2009

Diós torta lap

Leírom a receptet, amíg még megvan... már szinte elvesztettem, aztán eszembe jutott, hogy hova pakoltam él. Ezt a tortát anyukám szokta készíteni születésnapomra meg egyéb alkalmakra ugyanis személy szerint veszettül rajongok érte.  A torta többi része nagyon egyszerű.  A megsült lap ketté van vágva, az alsó meg van kenve valamiféle lekvárral (eper például), majd egy réteg tejszínhab következik, erre a következő lap és bőven bekenve tejszínhabbal. Rengeteg tejszínhabbal.

Igen, az én lelkem ilyen egyszerű. Ettől a tortától a mennyországba érzem magam. Szeretem mert nem émelygően édes.

A lapról jelenleg csak ez a fotó van, amikor is "süteménynek" volt elkészítve.

dscf3094b


Kell hozzá:




  • 1 tojás sárgája

  • 5 deka vaj vagy margarin

  • 12 deka cukor

  • 12 deka darált dió

  • 15 deka liszt

  • 1 pohár langyos tej

  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna


Ez az adag egy kisméretű (na vajon mekkorák a tortaformák???), vagyis nem túl nagy, normális kerek tortaformára van. Egy nagyobb tepsi elkészítéséhez 2 adag szükséges. Akkor lesz sütemény belőle!!!

Elkészítése:

A tojás sárgáját, a cukrot és a margarint jól elkavarjuk, majd a diót, lisztet tejet, szódabikarbónát belekavarjuk az elkevert masszába (cukor margarin izébe). A tepsit ki kell kenni (kimángálni) margarinnal vagy zsírral, vagy akár kicsi olajjal majd megszórni nagyon kevés liszttel.

NAGYON LASSÚ TŰZNÉL kell sűtni. Na ez az amire az én aragázam nem alkalmas... A régi. De csak lesz új egy szép napon!

No comments:

Post a Comment