Na ez a gyerekkori "kérem amit látok" nagyon mélyen bennem maradhatott, ugyanis ennék fincsit, de lila fogalmam sincs, hogy mi is az. Jobbra balra nézelődve találtam meg a Spárga vegán hollandi mártásban című receptet. Nagyon gyuszták voltak a képek.
Azonban máris módosítom, mivel nem vagyok vegetáriánus, és a speciális hozzávalók nincsenek meg. Pedig volt ám nekem szója "tejporom" de megzabáltam.
Hozzávalók:
- fél csupor tej
- fel csupor joghurt
- 2 evőkanál margarin
- 2 csapott evőkanál keményítő (NA IDE JÖN EGY MEGJEGYZÉS!!!)
- csipet kurkuma
- csipet só
- csipet bors
- evőkanál frissen facsart citromlé
A megjegyzés az, hogy soha nem használtam keményítőt. Egyszer kétszer megnéztem a boltba oszt kb annyival is maradtam, mert fogalmam se volt mibe tehetnék és miért kéne keményítő. Na 2 napja elmentem vaníliás cukrot venni. Mert hogy legyen itthon ha akarok készíteni rizsszuflát. És vettem egy zacskó keményítőt. Nem tudom miért. Betettem a kosárba és hazahoztam. Itthon is megkérdeztem magamtól egyszer kétszer, hogy ez most minek kellett és lám lám... hát ENNEK :D
Na persze kurkuma nincs, de van gyömbér, jó lesz azzal is. Citrom sincs csak a bodzalébe... de van "frissen facsart" gyári citromlé. Kerestem citromsót, egy időben volt itthon, most nincs de legalább megkaptam helyette a vinetta vágó kést.
Elkészítése :
Kis lábosba belekanalaztam a fél csupornyinak kinéző joghurtot, a tej felét a sót, borsot majd tűzre tettem. Össze kevertem a keményítőt a megmaradt tejjel majd ezt is ráöntöttem az időközben megforrósodott masszával. Kevergettem amíg sűrű lett. Ezután belekevertem a 2 kanálnyi margarint, majd kikaptam egy citromkarikát a bodzalevemből, és kiszorítottam még a szuszt is belőle. Semmi más citrom lehetőségem nem adódott. Ja én kevertem bele egy kis vegetát. A kelbimbót természetesen sós vízben megfőztem.
Ilyen lett :D
[gallery orderby="post_name"]
No comments:
Post a Comment