Wednesday, 3 June 2009

Kelbimbó hollandi mártással

Földimogyorót rágcsáltam miközben nagyon megéheztem. Ezért valami "fincsit" szerettem volna enni. Namármost ez egy olyan fogalom mint kisgyerekként a "kérem amit látok". Ezt anyukámék mesélték, hogy  nem tudom hány éves szülinapom alkalmával bevittek egy játékboltba, hogy válasszak magamnak 1 babát. (uff szegény fejem így korlátolták az egyéniségemet!!! :D) Erre nagy csodálkozó szemekkel bámultam a polcokat és csak annyit tudtam kinyögnyi, hogy "kérem amit látok"... Tengernyi baba közül nekem pont az kellett amit láttam... olyannyira, hogy nem tudtak rájönni, hogy melyik babáról lenne szó, így üres kézzel hazamentünk. Mégiscsak igaz a közmondás, hogy "sokat akar a szarka és nem bírja a farka!!!"

Na ez a gyerekkori "kérem amit látok" nagyon mélyen bennem maradhatott, ugyanis ennék fincsit, de lila fogalmam sincs, hogy mi is az.  Jobbra balra nézelődve találtam meg a Spárga vegán hollandi mártásban című receptet. Nagyon gyuszták voltak a képek.

Azonban máris módosítom, mivel nem vagyok vegetáriánus, és a speciális hozzávalók nincsenek meg. Pedig volt ám nekem szója "tejporom" de megzabáltam.

Hozzávalók:

  • fél csupor tej

  • fel csupor joghurt

  • 2 evőkanál margarin

  • 2 csapott evőkanál keményítő (NA IDE JÖN EGY MEGJEGYZÉS!!!)

  • csipet kurkuma

  • csipet só

  • csipet bors

  • evőkanál frissen facsart citromlé


A megjegyzés az, hogy soha nem használtam keményítőt. Egyszer kétszer megnéztem a boltba oszt kb annyival is maradtam, mert fogalmam se volt mibe tehetnék és miért kéne keményítő. Na 2 napja elmentem vaníliás cukrot venni. Mert hogy legyen itthon ha akarok készíteni rizsszuflát. És vettem egy zacskó keményítőt. Nem tudom miért. Betettem a kosárba és hazahoztam. Itthon is megkérdeztem magamtól egyszer kétszer, hogy ez most minek kellett és lám lám... hát ENNEK :D

Na persze kurkuma nincs, de van gyömbér, jó lesz azzal is. Citrom sincs csak a bodzalébe... de van "frissen facsart" gyári citromlé. Kerestem citromsót, egy időben volt itthon, most nincs  de legalább megkaptam helyette a vinetta vágó kést.

Elkészítése :

Kis lábosba belekanalaztam a fél csupornyinak kinéző joghurtot, a tej felét a sót, borsot majd tűzre tettem. Össze kevertem a keményítőt a megmaradt tejjel majd ezt is ráöntöttem az időközben megforrósodott masszával.  Kevergettem amíg sűrű lett. Ezután belekevertem a 2 kanálnyi margarint, majd kikaptam egy citromkarikát a bodzalevemből, és kiszorítottam még a szuszt is belőle. Semmi más  citrom lehetőségem nem adódott.  Ja én kevertem bele egy kis vegetát. A kelbimbót természetesen sós vízben megfőztem.

Ilyen lett :D

[gallery orderby="post_name"]


No comments:

Post a Comment