Wednesday, 3 June 2009

Kekszes epres tehéntúró desszert

Még egy receptet találtam, ami megcsiklandozta az ínyemet... hát ha ínycsiklandozó akkor azt teszi nem?

Ez lenne a "Kekszes epres tehéntúró desszert"  vagy az "Epres tehéntúrós kekszdesszert" vagy... hmmm hát ha elkészítem és nagyon finom akkor lehet kap valami egyéb nevet.

Addig is lássuk csak mi a manó?

kell hozzá

  • 300g keksz

  • 2 kanál cukor

  • 3 kanál vaj

  • 500 g tehéntúró

  • 1 kanálnyi reszelt citrom hélya héja

  • 1 kanál vanilia

  • 3 tojás


A krémhez:

  • 250 g cukor

  • 250 g tejszín

  • 250 g eper

  • 3 kanál keményítő

  • 80 ml víz


Elkészítése:

Összetörjük a kekszet, majd valahogy összevissza kavarjuk a cukorral és vajjal, majd tepsibe tesszük és valahogy összepréseljük... hmm gondolom laposra nyomogatjuk, majd 10 percre közepes tűzre a lerbe tesszük.

Ezután összekeverjük a tehéntúrót a cukorral, a reszelt citrom héjával, vaníliával és a tojással. Az egészet a rátöltjük a "lapunkra" , majd újra a lerbe tesszük az egészet, ezuttal lassú tűzre egy órára.

A krémhez pedig összetörjük az epret, összekeverjük a vízzel, keményítővel és 1 percet főzzük, állandó kavargatás közben. Miután kihült, összekeverjük a tejszínhabbal és a szeletekre vágott lapokra helyezzük.

forrás: www.urbanlifestyle.ro

----------------------

érdekesnek néz ki :D Főleg egyszerűnek. Nem kell semmi komplex dolgot készíteni vele. Ehem na ez is kipróbálandó! Lehet, hogy pár nap múlva a nagy szamóca réten, közel a százholdas pagonyhoz sikerül szednem egy marék mini epret és elkészítem abból. :D De jó, hogy ma felfedeztem a szamóca mezőt szerda délután!

No comments:

Post a Comment