Ez lenne a "Kekszes epres tehéntúró desszert" vagy az "Epres tehéntúrós kekszdesszert" vagy... hmmm hát ha elkészítem és nagyon finom akkor lehet kap valami egyéb nevet.
Addig is lássuk csak mi a manó?
kell hozzá
- 300g keksz
- 2 kanál cukor
- 3 kanál vaj
- 500 g tehéntúró
- 1 kanálnyi reszelt citrom hélya héja
- 1 kanál vanilia
- 3 tojás
A krémhez:
- 250 g cukor
- 250 g tejszín
- 250 g eper
- 3 kanál keményítő
- 80 ml víz
Elkészítése:
Összetörjük a kekszet, majd valahogy összevissza kavarjuk a cukorral és vajjal, majd tepsibe tesszük és valahogy összepréseljük... hmm gondolom laposra nyomogatjuk, majd 10 percre közepes tűzre a lerbe tesszük.
Ezután összekeverjük a tehéntúrót a cukorral, a reszelt citrom héjával, vaníliával és a tojással. Az egészet a rátöltjük a "lapunkra" , majd újra a lerbe tesszük az egészet, ezuttal lassú tűzre egy órára.
A krémhez pedig összetörjük az epret, összekeverjük a vízzel, keményítővel és 1 percet főzzük, állandó kavargatás közben. Miután kihült, összekeverjük a tejszínhabbal és a szeletekre vágott lapokra helyezzük.
forrás: www.urbanlifestyle.ro
----------------------
érdekesnek néz ki :D Főleg egyszerűnek. Nem kell semmi komplex dolgot készíteni vele. Ehem na ez is kipróbálandó! Lehet, hogy pár nap múlva a nagy szamóca réten, közel a százholdas pagonyhoz sikerül szednem egy marék mini epret és elkészítem abból. :D De jó, hogy ma felfedeztem a szamóca mezőt szerda délután!
No comments:
Post a Comment