Mazsolás, csokis kalács
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 kocka élesztő
- 1 marék mazsola
- csoki darabok (sacc per kb 25-30g étcsokoládét használtam, nagyobb darabokra tördelve, egy olyan nagy kockát)
- 2 narancs reszelt héja
- 1 kiskanál só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csuport langyos tej
- 3 kanál olaj
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a tejben, majd a liszttel, cukorral, sóval, narancs reszelt héjával, vaníliás cukorral összegyúrjuk, a végén hozzáadjuk a mazsolát és a darabolt csokit. Másfél két órát hagyjuk kelni majd megsütjük.
Az eredeti recept szerint három egyenlő részre osztjuk, és összefonjuk. Na ezt én nem tettem meg, mérő lustaságból szerintem, de nem nagyon gondolkoztam miért. Az egészet belesuppantottam a vadi új tepsimbe és megsütöttem.
Amit módosítottam a recepten :D, hogy tettem bele még vagy két kanál narancs lekvárt is, és mikor már majdnem megsült, kiszedtem, megkentem a tetejét egy tojás+cukor keverékével, ettől szép fényes lett.
Annyira ízlett, hogy ezen a héten már másodszorra készítettem el :D
No comments:
Post a Comment