- fél fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- fél zellergumó
- 5 dkg sonka
- 3 ek olívaolaj
- 40 dkg darált csirkehús
- fél kk rozmaring
- fél dl fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- 2 dl tej
- 3 dkg vaj
- 25 dkg lasagne tészta
- 20 dkg mascarpone
- 5 dkg reszelt sajt
Tepsi kienéséhez:
- 3 ek zsemlemorzsa
- 3 dkg vaj
- A felkockázott zöldségeket és sonkát forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és a rozmaringot.
- Meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet, és az egészet pár perc alatt összefőzzük.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, és behintjük a zsemlemorzsával.
- A sütőt előmelegítjük.
- Közben kifőzzük a tésztát. (Akkorra készüljön el, mire a ragu, mert leszűrés után, amint meg tudjuk fogni a lasagne lapokat, kezdjünk velük dolgozni, mert utána könnyen összeragadnak!)
- Az elkészült ragut levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mascarponét.
- A lasagne lapokat egyesével megkenjük a csirkés szósszal, feltekerjük, és kettévágjuk. Óvatosan beleállítgatjuk az előkészített tűzálló tálba.
- Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Alufóliával buggyosan lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pedig pár perc alatt picit rápirítjuk a sajtot.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x16x6 cm
No comments:
Post a Comment