Wednesday, 10 February 2010

Csavaros Lasagne recept



  • fél fej vöröshagyma

  • 1 db sárgarépa

  • fél zellergumó

  • 5 dkg sonka

  • 3 ek olívaolaj

  • 40 dkg darált csirkehús

  • fél kk rozmaring

  • fél dl fehérbor


  • frissen őrölt bors

  • 2 dl tej

  • 3 dkg vaj

  • 25 dkg lasagne tészta

  • 20 dkg mascarpone

  • 5 dkg reszelt sajt


Tepsi kienéséhez:

  • 3 ek zsemlemorzsa

  • 3 dkg vaj



  1. A felkockázott zöldségeket és sonkát forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és a rozmaringot.

  2. Meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet, és az egészet pár perc alatt összefőzzük.

  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és behintjük a zsemlemorzsával.

  4. A sütőt előmelegítjük.

  5. Közben kifőzzük a tésztát. (Akkorra készüljön el, mire a ragu, mert leszűrés után, amint meg tudjuk fogni a lasagne lapokat, kezdjünk velük dolgozni, mert utána könnyen összeragadnak!)

  6. Az elkészült ragut levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mascarponét.

  7. A lasagne lapokat egyesével megkenjük a csirkés szósszal, feltekerjük, és kettévágjuk. Óvatosan beleállítgatjuk az előkészített tűzálló tálba.

  8. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és megszórjuk reszelt sajttal.

  9. Alufóliával buggyosan lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pedig pár perc alatt picit rápirítjuk a sajtot.


sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 21x16x6 cm

No comments:

Post a Comment