Wednesday 13 January 2010

Húsos rakott krumpli

Imádom amikor valami teljesen mást keresek és valami ötletes receptre bukkanok! A vicces, hogy ettem már ilyent, nem is tudom hogy ki készítette... vagy ha jól belegondolok, akkor tudom, de nem mondom meg :D A lényeg, hogy teljesen megfeledkeztem róla, most, hogy láttam a képet eszembe jutott és van is itthon darált húsom is meg krumplim is.

Hozzávalók:
1,5 kg vékonyra szelt, 5 percig főzött pityóka, 50 dkg darált hús, 2 dl tejszín, 1 pohár tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás.

Elkészítés:
A darált húst olajon puhára pirítjuk fokhagymás fűszerkeverékkel, borssal, sóval, kevés petrezselyemmel. A tepsit kiolajozzuk, belerakunk egy réteg pityókát, rátesszük a húst és beborítjuk a maradékkal.
A tejszínt, tejfölt, tojást, sajtot simára keverjük és ráöntjük a pityókára.
Hideg sütőbe rakjuk és kb 45 percig sütjük, addig míg a szósz el nem kezd barnulni a tepsi széleinél.

Elkészítési idő: 30 perc

forrás: erdely.ma

Nyami nyami! Ez lesz hétvégén.

No comments:

Post a Comment