Wednesday 7 October 2009

Pancake recept

Hogy minek nevezzem ezt a Pancake-et nem tudom, amerikai palacsinta... reggelire szokták enni, leöntik valami sziruppal.

Szoktam nézni a "Two and a half man" sorozatot. Hát halálra röhögöm magam. Ez általában reggeli mellé dukál. Mármint a sorozat!  Imádom úgy kezdeni a napot, hogy amíg megreggelizek, megnézek egy részt. Itt az apuka Alan, rengetegszer készít pancake-t a fiának és persze a testvérének is, akinél laknak.

Ma megkívántam valami édességet. Palacsintára gondoltam, aztán meggondoltam magam és Pancake lett belőle. Végül is ez is palacsinta.

A recept szerint, amit a neten kaptam(itt - Strawberry Vanilla Pancakes), és gondolkodás nélkül kiválasztottam a következőket kell bele tenni:

1 csupor liszt
2 kanál cukor (evőkanállal(tablespoon) ír, én teáskanállal tettem bele)
1kanál sütőpor (beleraktam egy kis zacsit egye fene alapon)
1 kanál só (fél teáskanállal tettem bele)
1 tojás
1 csupor tej
2 kanál olaj (szemre ész nélkül löttyintettem kettőt)
1 kanál vanília eszencia

Hát sacc per kábé az egészet egy kis edénybe raktam, vettem a mixert és jól összekevertem az egészet. Ezután előkaptam a palacsinta sütőt, egy csepp, de tényleg egy csepp olajat raktam bele, majd a meritő kanállal olyan pancake szerűeket merítettem a sütőbe. Egyszerre 3-at tudtam sütni. Amikor elkezdtek buborékok formálódni a pancake-be, akkor fordítottam meg :D Valami 20 perc alatt meg is ettem az első adagot. Elég sok lett az egy csupornyi lisztből, vagy 12 drb!

Talán a saját adagjaim szerint egy icike picike cukorral tehettem volna többet, de végül is így pont jó lett, de talán egyszer megpróbálom az enyhén édesebb változatot is.

PrezLee is imádja!

DSCF9629

3 comments:

  1. Az előbb még a fuszulykás cuccra akartam írni, hogy megéheztettél, pedig a nem is üres a gyomrom, de ezt a receptet még le is másoltam most :)

    ReplyDelete
  2. nagyon jól néz ki egyszerű gyors laktató... finom :)

    ReplyDelete
  3. [...] hogy de hát nem is én voltam a hibás, de nem teszem Történt ugyanis, hogy előkerestem a pancake receptet mert nagyon elfelejtettem már mit is kell bele tenni. Kiderült, hogy tejből sokkal kevesebb van [...]

    ReplyDelete