Vasárnap hoztam faluról egy adag paszulyt. Friss száraz paszuly, olyan ami még nem száradt ki egészen, így kevesebbet kell főzni. És áztatni se kell jaj de sokat. De ma reggel beáztattam. Hagyom egy két órát ácsorogni a vízben majd odateszem főni. Még nem tudom mi lesz belőle... paszuly leves, paszuly főzelék vagy csak úgy megeszem főve? Ejsze majd kiderül...
Sőt ha jól belegondolok hamis gesztenye pürét is lehet készíteni főtt száraz paszulyból! Csak jól meg kell főzni, ledarálni (arra pontosan nem emlékszem, hogyan szabadultunk meg a héjétól, de azt hiszem a darálás megoldotta), majd cukorral, rummal (vagy eszenciával) összekeverni, tejszínhabot a tetejére és a "kezdő" vagy ritkán gesztenye pürét fogyasztó amatőrök meg se mondják, hogy mit esznek :D
No comments:
Post a Comment