Monday, 5 October 2009

Őszibarackos hússzelet

Őszibarackos hússzelet


Ezt a receptet a tv-paprika egyik adásában láttam. Igaz ott pulyka mellből készítették, azzal is kipróbáltam és nagyon finom lett, de mi sok disznóhúst eszünk így most is azzal készítettem el. Egy igazán finom különleges íz világot kaptam. Mindenkinek ajánlani tudom bármilyen húst is kedveljen

8 szelet hús
8 db felezett őszibarack befőtt
10 dk reszelt sajt

étel ízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
margarin
fehérbor

A húst kiklopfolni, majd mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezni. Egy margarinnal kikent tepsibe egymás mellé helyezni. Mindegyik szelet hús tetejére tenni egy fél őszibarackot. Fehérbort önteni alá, és fóliával lefedni. Előmelegített sütőben puhára párolni. Majd a fóliát levéve megszórni a reszelt sajttal, és visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni. Rizzsel, krumpli pürével tálalom.

No comments:

Post a Comment