Thursday, 29 October 2009

Káposztás kaja

Fogorvosnál jártamban várnom kellett olyan 10 percnyit. Kezembe akadt egy újság és bár tegnap óta szinte enni se tudtam na mit gondoltok min akadt meg a szemem? Igen, csurgott a nyálam is, persze ez inkább akkorra igaz, amikor kínoztak, de rém éhes lettem és eldöntöttem ennek főzés lesz a vége. Méghozzá párolt káposzta.

Hogy minek nevezzem pontosan nem tudom, ugyanis a székely gulyáshoz, rakott káposztához is hasonlít,   a receptben párolt káposzta a neve, így káposztás kaja lett a bece neve.

Készíteni meg úgy fogom, hogy kihalásztam a fagyasztóból egy darab disznóhúst, odatettem kiolvadni, majd felkockázom, hagymát üvegesítek, arra teszem a húst egy kicsit elősütöm, majd a felvágott kápistát belehajigálom, kevés vizet adok hozzá, fedő alatt néha néha kavargatva puhára párolom. Adok hozzá egy kis vegetát persze (egészséges életmód hjaa..) , paradicsom pasztát és borsót, paprikát. Sacc per kábé ennyi... Mikor a lakásban mindenütt nyálcsorgató káposztás kaja szag terjeng akkor kész, lehet enni.

No comments:

Post a Comment