Friday 22 May 2009

Tejpor

Hát én bevallom, hogy egészséges vagy sem, én használom ezt a csodaport :D És még milyen jól bevált! Kissé gondban voltam mikor véletlenül édesített tejport vettem, és például krumplipürébe ebből készítettem egy csupornyi tejet, de végül is egészen különleges kissé enyhén édeskésre hasonlító ízt kölcsönzött a pirének. Valahol finomabb volt mint a "standard ízű".

Sokszor egy csupornyi tejre van csak szükségem. És halálom, hogy kidobjam az ételt. Szokott azért lenni tej itthon, de vannak időszakok, amikor nem csúszik. És ha nem csúszik, akkor olyankor nem veszek. Most egy csupornyi tejért, bosszant, hogy megvegyek egy litert. És ha már megvan akkor vagy elfogyasztom, de nem esik olyan jól, vagy megsavanyodik a hűtőben és lehet kidobni.

Na az ilyen "betegségekre" remek gyógyszer a tejpor. Mint tej, ami lesz, persze nem lehet összehasonlítani a "rendes tejjel". De a rendes, falusi tej az nem is sokat ücsörög a hűtőben, kiabálva, hogy  igyatok meg igyatok meg! Az nagyon hamar elfogy. Azonban az üzleti tej, már sajnos korántsem rendes. A legtöbb tejnek csúfolt fehér löttyben meg már szinte semmi nincs, mert mindent kivonnak és egyebet készítenek belőle.

Nem is beszélve, hogy a tej nem biztos, hogy épp olyan egészséges mint gondolnánk.  Itt lehet olvasni róla. Ha meg úgysem egészséges a pasztörizált tej, akkor meg teljesen mindegy, hogy tej vagy tejpor.

2 comments:

  1. [...] trükk amit természetesen alkalmaztam, az a tejpor használata… ugyanis nem volt itthon elég tej, elmenni meg dög voltam… aztán mégis [...]

    ReplyDelete
  2. [...] nagyon nem lesz jó. Az se lett volna az első alkalom… Csak kis ízelítőként van benne tejpor, köménymag,curry, mustár, kakaó (ez a MIÉRT IS NE????), fokhagyma… de azonnal jön a [...]

    ReplyDelete