Legközelebb dokumentálom...
A lényeg az, hogy a hagyományos töltött csirke és vegetáriánus fasírt közötti massza lett a töltelékből. A csirkehúst szépen szeletekre vágtam majd finoman kipotyoltam, hogy nagyobb területe legyen. Ezután rápakoltam a töltelékből, összecsavartam és hogy egybe maradjanak (és ne is szaladjanak sehova), átlátszó fóliába tekertem és jól megkötöztem őket.
Miután ezen kényes művelettel megalkottam a bondage-húsokat... hát kérem nagyon bűszke voltam a művemre, bár halvány fogalmam se volt ha ez ehető lesz vagy sem. Forrásban levő vízbe tettem a kis "csomagocskákat", majd hagytam őket lubickolni a "termálvízbe" egy ideig. Amíg gondoltam, hogy megfőttek.
Miután kihámoztam őket a nylon ruhából, hagytam egy picit meghülni és felszeleteltem. Ott hibáztam, hogy ezt egy nappal hamarabb kellett volna elkészítenem. Mert hiába volt kint nagyon hideg és tettem ki őket levegőzni...nem hűltek meg gyorsan. Langyosan szeletelve meg nem lettek a legszebbek a szeletek.
Az íze nagyon jó lett, kicsivel több sót tehettem volna bele, és elhatároztam, hogy még fogok készíteni efféle tekercseket. Másnapra értek össze az ízek. Erre elfogyott...
No comments:
Post a Comment