Saturday 30 May 2009

Hamis túrós gombóc

Nagyon hamis... ugyanis ebbe egy gramm túró sincs.  Megkívántam a gombócot de nem volt kedvem elmenni vásárolgatni túrót. Hát mit tesz ilyenkor az ember??? Nézelődik a neten nem? És persze kaptam egy receptet a "hamis túrós gombócra". Csakhogy már mondtam, halálom ha bármi receptet is be kéne tartani. És még nézelődtem. Akkor megkaptam a "Zabpelyhes túrógombóc" receptet.


Mire kiértem a konyhába már összeállt a kép... hamis zabpelyhes túrós gombóc :D


Ilyen lett...


dscf2659


Mi kell hozzá?




  • zabpehely

  • joghurt (kb 300ml)

  • 2 evőkanál cukor

  • gríz


Még kicsit csaltam... mert most vettem észre, hogy kevés volt a grízem itthonról, de elárulom menet közben.


Nem főztem én fel semmit, ahogyan a hamis túrós gombóc receptjében ajánlják, hanem elkezdtem összekavarni a joghurtot zabpehellyel. Ebből se volt rémesen sok itthon, de olyan fél csupornyi biztos bele került. Ezután kidobtam az üres zacskót. Majd kikerestem a grízt... Ezt is beleöntöttem. Ez is elfogyott. A zacskós procedúrát megismételtem.  Mivel még túl híg volt a kavirca, így szükségeltetett mentő ötlet... hát előkaptam a málélisztet... meg a lisztet. És eléggé tanácstalan voltam pár másodpercig.Ha málélisztet teszek bele... megsértődik a liszt. Ha lisztet... hisztizni fog a máléliszt... Mi is legyen? Végül ... tettem mind a kettőből. Amíg egy majdnem kézzel formálható masszát kaptam.  :D


Ezután odatettem a vizet főni majd kissé beliszteztem a kezemet és a masszából gombócokat fabrikáltam, zsupsz be a forró vízbe, majd megvártam amíg feljött a tetejére és igazi túrós gombóc módjára pirított PrezLee-be prézlibe megforgattam.


Majd... kerestem egy másik tányért, hogy ne mindig a hétköznapi zöld tányérkába fotózzam le az ételt :D


dscf2651


Hamis zabpelyhes "túrós" gombóc


S akkor kicsit meséljem el milyen lett az íze. Meglepetés volt számomra is, hogy finom. Az íze hasonlít a túrós gombócra, sőt ahhoz képest, hogy egyetlen falat túró sincs benne, nagyon is "ott volt" az íze. Talán az volt az első gondolatom, hogy azért picivel több túrót lehetett volna pakolni ebbe a gombócba ha már túrós gombócról beszélünk... majd eszembe jutott, hogy ja nem beszélünk.


Az állaga még jobb volt mint az eredeti túrós gombócomnak, kissé puhább, lehet többet főztem.  Teljesen meg vagyok elégedve ezen művemmel, ezentúl felveszem a "repertoáromba" ezt a falcs túrós gombócot is.


És nem felejtettem ki. Tojást NEM raktam bele.

No comments:

Post a Comment