Thursday 21 May 2009

Paradicsomos húsi

Ez a "hivatalos" neve a családban ennek az ételnek. Azt hiszem ez volt az első "komoly" kaja amit megfőztem jó sok évvel ezelőtt. Ez valahol jelzi is, hogy mennyire hihetetlenül egyszerű.  Nem paradicsom, hanem paradicsomlé, általában borjúhúsból készítettük régebb, de azóta ki volt próbálva csirkemellből, és sovány disznóhúsból is. Az igazi tényleg borjúhúsból, utána a toplistámon a disznóhúsból készült van, a csirkehúsiért nem vagyok annyira oda meg vissza.

Ez kell hozzá:

  • borjúhús (mittomén fél kilónyi, szépen felszeletelhető), de megteszi helyette a disznóhús is.

  • paradicsom lé (kb egy liter)

  • fokhagyma (4-5 cikk)


Elkészítése:

mi sem egyszerűbb. A szelet húsokat nagyon kevés olajon megkapatom, amíg fehérek lesznek. Ezután nyakon öntöm az egészet a paradicsom lével, nagyon óvatosan sózom egy picit, mivel a paradicsomlé amit használok már eleve sós, általában felöntöm még jól vízzel is, beledobom a fokhagymákat (megpucolva persze :P , a nagyobb cikkeket kettévágva), lefedem a lábast, majd elmegyek dolgomra és hagyom, hogy főjön.

Mikor puha a hús, és  víz, meg a paradicsomlé is enhén sürübbre főtt már, a sűrűségtől függően lehet egy kis lisztes+vizes rántást is teszek bele. De nem mindig.

dscf2374



Megjegyzem, nagyon paradicsomos és nem mindenki szereti. Én meg oda és vissza vagyok érte. Ráadásul hihetetlenül egyszerű elkészíteni.  Hamarosan lesz fotó is!

No comments:

Post a Comment