Tuesday 8 June 2010

Ha a FÉRFI főz

Imádni való amikor a férfiak főznek. Persze nem olyan egyszerű dolog mert állandóan kell valami apró kis segítség. Mert hol van ez? Hol a só? Vajon a saláta leveket egybe kell beletenni vagy kicsit megvagdosni? Milyen tálba tegyem? Hol van az a tál? Mivel keverjem össze? Mennyit tegyek ebből, mennyit tegyek abból? Persze nem szabad őket túl sokat a konyhán tevékenykedni mert rémesen okosak lesznek, mindent jobban tudnak. Ott né kell hagyni egy két kaját amiben ők lesznek a séfek, amire igencsak nagyon büszkék lehetnek, abba tessék kérem nem beleszólni, aztán jól megdicsérni ha finomra sikerül.

Egyik amit ő készít az a rántotta. Ezt kétség kívül finomabbra készíti mint én, mert én annyira kiszárítom, hogy veszít az izéből. A másik amit készít (most először) a tonhalas, tojásos sajtos saláta.

A főzőcskézés meg konyhai tevékenységek után marad egy két dolog amit helyre kell tenni. Ilyen többek között a gyufa. A gyufa mindig máshol landol mint ahol a helye. A polc és a gyufa helye között valami 25 centi van. Kacagok rajta minden reggel, mert kávéfőzés után eszébe jut, hogy a gyufát helyre kéne tenni, és sehogy se jön össze az a mozdulat sor: meggyújtom a gyufát, a dobozt a helyére teszem. Pont. Ő előbb a polcra helyezi, majd észbe kap, mert máris kuncogok az ágyból, (lelátok a konyhába), és a helyére teszi a gyufát.

Még van egy két "jelenség", amit nem igazán értek :D Az az eldobandó cuccok megtartása. Vagyis ahelyett, hogy a szemétbe dobja, félre teszi, mintha szüksége lenne rá. A munkafolyamat során persze olyan lesz a konyha mintha egy tornádó ment volna végig rajta.

A vinetta készítés nagy titkait is felfedtem előtte, na ettől el volt ájulva,hogy jéééé ilyen egyszerű??? Szerencsére az emberem nem igazán mozog otthonosan a konyhába, így bármiféle "konyhai titkot" elárulok neki, azt tágra meredt szemekkel nézi :D

P.S. elkészült a nagyon finom saláta! A konyhában rettenetes viszonyok uralkodtak, de legalább finomat vacsiztunk!

No comments:

Post a Comment