Nem tudom más hogy van az adagokkal, de nekem mindig sikerül 2x akkorát készíteni mint amit ketten meg tudunk enni "normálisan". Hol levesből, hol másodikból készítek hatalmas mennyiséget, na meg a rizs mennyiséggel is általában bajom van. Vagy túl kevés, vagy túl sok. Persze mindenféle tippet és ötletet végigolvastam már, aztán mikor kész a kaja csak vakarom a fejemet, hogy jé megint egy hétig fogjuk ezt enni.
Természetesen így jártam most is. Eleve nagy adagot akartam készíteni, olyan 3 naposat, lévén hétvége ne azzal kelljen eltöltenem az időt, hogy kaját készítek. Csakhogy mikor megvettem a káposztát kissé elcsúszott a szemmértékem és 2 jó nagy egészséges fejet választottam ki. Aztán felvágtam és mind reméltem, hogy kicsit "összeesik", és kb a fele lesz. Nem történt meg és egy termetes fazék káposztával rendelkezünk most. Na jó a felével, mert már 2x ettünk belőle.
Lehet már mondtam, de sebaj elmondom még egyszer, hogyan készítem ezt a kaját, aminek biztos van rendes neve csak én nem tudom mi az.
Veszek hagymát, természetesen a kedvenc mértékegységemmel dolgozok itt is, szemre ész nélkül, 1-2 nagyobbat attól függ mennyi a káposzta. Kevés olajon megüvegesítem, majd hozzáadom a húst. Csirke vagy disznóhússal is készítettem, mindkettővel nagyon finom. Mikor disznóhúst használok, igyekszem nem kövérest venni, csupáncsak azért mert nem szeretem. Jelenleg csirkehúst használtam, amit felapróztam és a hagyma mellett fehéresre sütöttem őket. Ezután kb egy liter házi paradicsom levet öntöttem rá, kevés vízzel még felöntöttem, és beletettem a felaprózott káposztát is. Fedő alatt puhára főztem, menet közben fűszereztem és hogy extra legyen, kis Erős Pistával toldottam meg. Ettől kellemesen pikáns lett.
Most még három napig fogjuk enni :D Mire a végére jutunk biztosan nem leszünk ilyen lelkesek :D
No comments:
Post a Comment