Tuesday 24 August 2010

Pizza összeesküvés

Csak anyós meg ne tudja :D

Nem elég, hogy nem vasalom ki minden pólóját (ez soha nem volt az erősségem, és ha megúszhatom annak az egyetlen pólójának a kivasalásával, amit éppen felvesz akkor meg minek is vasalnám és gyűrném be a szekrénybe???), és így előfordult egyszer, hogy az úr, kikapott egy itthonit a szekrényből, amit amúgy se vasalnák ki... és azzal méltóztatott hazakocsikázni, még "odateszem" főzni is!!! Nos ezt anyós meg ne tudja, mert még a végén kiakad...

Mire megyünk decemberben Spanyolországba ismét, megbeszéltük, hogy meglepi az ottani szakács barátját, illetve a feleségét. Akivel közösen laktak egy ideig és akik ismerik annyira, hogy tudják: halvány gőze sincs a főzéshez.

Találhattunk volna valami nehezebbet, de ez bővel tökéletes lesz. Már megbeszéltük, hogy a lényeg a lazaság és a "kisujjából" való kirázása a dolgoknak, mindenféle erőlködés nélkül.  Persze egy magamféle "rém tapasztalt mesterszakácsnak" (aki a lehető legegyszerűbb almás tésztát is képes vagyok elrontani) nem nagy dolog szemre ész nélkül összedobálni a pizza tésztára valót, de egy konyhai anti talentumnak azért ez már kissé bonyolultabb...Na végül is nem épp anti talentumról van szó, mert a kóstolgatáshoz például remekül ért, és sokszor "befejezi az ételt" (megsózza, borsózza).

A "pizza project" a hétvégén indul. Elméletileg. Gyakorlatilag meg remélem nem marad csak szóbeszéd témája, az amint a lapítóról felkapja és "gyakorlott mozdulatokkal" megforgatja a pizza tésztát, úgy, hogy a szakács barátja is csuklani fog.

3 comments:

  1. Bevallom, utálok vasalni, nálunk sincs polóvasalás, még szerencse hogy nem ingbe jár dolgozni, mert nagyon kellemetlen volna .-) Bírom a másik blogodat is, de a visszafogom magam és nem írok hozzászólásokat,de időnként szívemből szólsz .-)

    ReplyDelete
  2. hát mindenki elmondhatja ami bántja az anyósával kapcsolatosan :D és megteheti ezt névtelenül

    http://anyos.info/a-te-anyosod

    ReplyDelete
  3. [...] őket, gondoltam vegyesen felteszem, ne maradjanak le. Van egy pár pizzakép, aminek a tésztáját a kedvesem alkotta Persze a többi már rám maradt, de kezdetnek nem rossz [...]

    ReplyDelete