Ha nem kéne a zöldborsó szemeket kipiszkálni a tokjukból, akkor a kedvenc télire eltevésre szánt zöldségem a zöldborsó lenne. Így a címet még nem osztom ki egyetlen zöldségnek sem, mivelhogy hihetetlenül unalmas egy feladat azokat a zöldborsó hüvelyeket kinyitogatni, kirázógatni a zöldborsókat, megcsekkolni mert volt egy két kukacos is (igazi bió zöldborsónk volt :D), majd kezdeni előről.
Az eltevés maga az valóban hülyére egyszerű... Legalábbis anyukám így csinálja és minden tökéletesen műkődik vele... Következzen a "Zöldborsó télire" receptje:
Kell hozzá:
- zöldborsó
- zacskó
- fagyasztó
Elkészítése:
Aszngya, hogy zacskót kinyít, zöldborsót betesz, zacskót bezár, majd így tovább amíg elfogy. Remélhetőleg a zöldborsó. Ha a zacskó fogy el az már kicsit bajosabb... Miután a zacsik megteltek zöldborsóval (persze ki mekkora adagot használ el egyszerre annyival), fagyasztó kinyít, zöldborsós zacskókat behelyezni a fagyasztóba és ... tanananam KÉSZ.
Ami jó a zöldborsóban, hogy ha kisebb adag kell, akkor csak ki kell gurítani a megfelelő mennyiséget a fagyott zacskóból, és a többi máris mehet vissza.
Szia újfent! Nézz majd be hozzám, ha van kedved: http://bodzablog.freeblog.hu/archives/2009/07/05/One_Lovely/
ReplyDeletebenéztem :D :O
ReplyDeleteNekem az a jobb, ha a zacskó fogy el, ugyanis frissen, nyersen meg tudok enni egy tállal is, szokott is gond lenni itthon belőle...
ReplyDeleteFőzve már nem annyira jön be, persze úgy is megeszem.