Friday, 17 July 2009

Cottage Pie avagy Darálthúsos Burgonyapüré recept

cottage-pie



Hozzavalok:

  • fel kilo daralt marha vagy baranyhus (cottage pie – marha; shepherd’s pie – barany)

  • 1 konzervnyi (nagyobbacska) paradicsom, lehetoleg felkockazva, de lehet ugy is csinalni, hogy 5 erett paradicsomot megtisztitunk es felkockazzuk

  • 5-6 cikk fokhagyma (lehet megkovezni, de en imadom, meg akkor is ha budosek vagyunk utana)

  • 1 hagyma

  • so, bors (lehet mast is beletenni, en vegetat nem hasznalok, de kinek hogy, izlese szerint)

  • 2 kanal ketchup

  • 1 kis konzerv paradicsompure

  • egy keves baberlevelpor

  • 2-3 kozepes repa aprora vagva

  • 2 marek zoldborso (nem fontos, ha a csalad nem szereti)

  • egy nagyobb marek aprora vagott petrezselyem

  • oliva olaj

  • 2 kocka marhahus leves (ha tetszik)

  • elegendo burgonya a purekesziteshez, vagy 1 tasak gyorsan elkeszitheto krumplipure por (en mindig ezt hasznalom)


Elkeszites:

Olajon megdinsztelni az aprora vagott hagymat, fokhagymat, bele a hust amig elkeszul. Ha mindenhol megbarnult es kezd lefoni a leve, beletenni a paradicsomot (vagy konzervet), ketchup-ot, paradicsompuret, aprora vagott sargarepat es a zoldborsot (lehet fagyasztott is, lenyegtelen), sozni, borsozni, baberlevelport bele, aprora vagott petrezselymet bele es jol osszefozni. Ha tul sok a leve, lehet suriteni egy kicsit, en egyebkent is ugy szoktam, leveszunk egy fel poharnyi levet (vagy ha van leves keszen azt is lehet), beletenni 1-1.5 kanal kukoricalisztet – fontos, hogy szinte porszeru legyen, es jol elkeverni, hogy ne legyen csomos, ezutan mehet bele a husos keverekbe amig picit surusodik.

Ha ez megvan, belezuttyantom az egeszet egy tuzallo talba es a tetejere simitom a krumplipuret.

Ezutan tobb lehetoseg van:

1. felverek egy tojast es bekenem vele a tetejet – anyos szokta, en nem szeretem, mert megkemenyedik rajta, bar dekorativ szempontokbol jo, szep fenyes lesz

2. beszorom sajttal – nagyon jo, ezt szoktam altalaban

3. semmit nem teszek ra

Tehat, ha sikerult donteni a 3 variacio kozul, berakni a forro sutobe es 20 percig sutni – voila!

http://www.gyorsanfinomat.com/109/shepherds-pie-cottage-pie-avagy-daralthusos-burgonyapure/#comments

No comments:

Post a Comment