Hozzavalok:
- fel kilo daralt marha vagy baranyhus (cottage pie – marha; shepherd’s pie – barany)
- 1 konzervnyi (nagyobbacska) paradicsom, lehetoleg felkockazva, de lehet ugy is csinalni, hogy 5 erett paradicsomot megtisztitunk es felkockazzuk
- 5-6 cikk fokhagyma (lehet megkovezni, de en imadom, meg akkor is ha budosek vagyunk utana)
- 1 hagyma
- so, bors (lehet mast is beletenni, en vegetat nem hasznalok, de kinek hogy, izlese szerint)
- 2 kanal ketchup
- 1 kis konzerv paradicsompure
- egy keves baberlevelpor
- 2-3 kozepes repa aprora vagva
- 2 marek zoldborso (nem fontos, ha a csalad nem szereti)
- egy nagyobb marek aprora vagott petrezselyem
- oliva olaj
- 2 kocka marhahus leves (ha tetszik)
- elegendo burgonya a purekesziteshez, vagy 1 tasak gyorsan elkeszitheto krumplipure por (en mindig ezt hasznalom)
Elkeszites:
Olajon megdinsztelni az aprora vagott hagymat, fokhagymat, bele a hust amig elkeszul. Ha mindenhol megbarnult es kezd lefoni a leve, beletenni a paradicsomot (vagy konzervet), ketchup-ot, paradicsompuret, aprora vagott sargarepat es a zoldborsot (lehet fagyasztott is, lenyegtelen), sozni, borsozni, baberlevelport bele, aprora vagott petrezselymet bele es jol osszefozni. Ha tul sok a leve, lehet suriteni egy kicsit, en egyebkent is ugy szoktam, leveszunk egy fel poharnyi levet (vagy ha van leves keszen azt is lehet), beletenni 1-1.5 kanal kukoricalisztet – fontos, hogy szinte porszeru legyen, es jol elkeverni, hogy ne legyen csomos, ezutan mehet bele a husos keverekbe amig picit surusodik.
Ha ez megvan, belezuttyantom az egeszet egy tuzallo talba es a tetejere simitom a krumplipuret.
Ezutan tobb lehetoseg van:
1. felverek egy tojast es bekenem vele a tetejet – anyos szokta, en nem szeretem, mert megkemenyedik rajta, bar dekorativ szempontokbol jo, szep fenyes lesz
2. beszorom sajttal – nagyon jo, ezt szoktam altalaban
3. semmit nem teszek ra
Tehat, ha sikerult donteni a 3 variacio kozul, berakni a forro sutobe es 20 percig sutni – voila!
http://www.gyorsanfinomat.com/109/shepherds-pie-cottage-pie-avagy-daralthusos-burgonyapure/#comments
No comments:
Post a Comment