Ez a bolonyéz szósz enyhén "saját találmány" (na persze) ugyanis valahol valamikor a fene tudja miből lett inspirálódva, oszt azóta csak olyan összedobni az alkotó részeket kavargatni, feltölteni vízzel, hagyni míg megfő és kedv szerint egy két három variációja is van. Akárhogy készül mindig finom.
Most az egyszerű, "semmi extra" változat készült el. Nem másért de falun nem volt se maszlina, se kapri bogyó ami mondjuk kicsit érdekesebbé teszi. Na és a csípős ízt sem értékeli mindenki, így azzal is óvatos voltam.
Kell hozzá:
- hagyma (jó sok)
- sovány darált disznó hús (vagy borjú hús)
- bazsalikom
- paradicsom lé
- kechup (pikáns)
- víz
- vegeta, só, bors
Elkésítése:
Kevés olajon megüvegesítem a hagymát, folytonosan kavargatva, ne kapjon oda, majd beleteszem a darált húst is. Ezt "sütőgetem" amíg a hús fehér lesz, majd felöntöm paradicsom lével. Megint házi készításűt használtam, most olyan kilónyi húshoz tettem egy 7 dl-es üveg paradicsom lét. Majd egy fél flakon (400g-os) kechupot is bele öntöttem. Hogy ne kapjon oda azonnal felöntöttem jól vízzel, kevés vegetát tettem hozzá, meg azt hiszem egy leveskockával is megdobtam, majd elmentem szórakozni az ATV-vel :D
Olyan fazakat használtam amiben nem ég oda semmi (vastag vas akármi), így időnként bementem a konyhába és kavargattam rajta egyet kettőt. Akkor van kész amikor a hús puha. Na addig mind lehet szórakozni például a Tojás levessel is (mondjuk ha épp nincs kéznél ATV :D :D).
Ha van akkor általában még az elején beleszórom a kapri bogyót és a kimagolt, felaprózott maszlinát is. Ha nincs, akkor természetesen nem teszem bele ... Ha a hús puha és a leve mondjuk hígabbra sikeredett és meguntam tovább főzni, akkor időnként egy liszt+víz keverékkel be is sűrítem. Az igazság az, hogy én nagyon szeretem ha a spagetti tocsog a szószban :D így általában hosszabb lére eresztem az ilyen szószos ételeket.
Spagettivel szoktuk enni, vagy bármiféle száraz tésztával ha spagetti épp nincs.
P.S. Barátfüle mégsem készült... azzal anyukám azt mondta szórakozzak otthon :D :D :D
S akkor következzenek a képek:
Hagyma dinsztelés:
majd belekerül a darált hús is:
a híres neves házi paradicsom lé és a bolti kechup is...
szép szál fris bazsalikom (felaprózva)
közben fő a spagetti is
és a vége...
egy kis tejföllel nagyon fincsi!
No comments:
Post a Comment