Azonban biztos változtatni fogok rajta annyit, hogy csak csirke mellből fogom elkészíteni :D
Birijani recept
"1 db csirke amit fel darabolsz a bőrét lehúzod tetszés szerint be fűszerezed és olajon jó ropogós pirosra meg sütőd.
2 pohár rizst megfőzöl .
A lényeg a szósz:a turmix gépbe bele dobsz 3 db nagy paradicsomot,3 gerezd fokhagymát , 1 fel kiskanál só, bors, pirospaprika, vegeta, curry, 1 sűrített paradicsom.Pici víz és alaposan össze turmixolom.
Majd egy fazékba öntöd és lassú tűzön elkezded főzni,közben kavarod ha kezd forrni bele teszel egy joghurtot és simára kavarod .Ebbe a szószba teszed a pirosra sült pipit és kb 15 percig főzöd .Így a csirke meg jobban meg puhul es be szívja a fűszereket.
Veszek egy másik fazekat és az aljára teszek a szószból erre jön egy kis fehér rizs majd rá szedem a pipi húsit és megint rizs és szósz .
Ezt meg így együtt kb 5 percre vissza teszem a tűzre lassu langon csak,hogy a szószt szépen át vegye a rizs majd ki borítom egy nagyobb tálra es lehet is neki látni eltüntetni.Nagyon finom mellé joghurtos uborka salata ,vagy czacikki
Így néz ki: ( tini71 fotója)
No comments:
Post a Comment