Most nézhetném negatívistán a dolgokat, de nem teszem... végül is jó, hogy nem is volt még elmosogatva, egy mosógatnivalóval kevesebb :D Megint csak jó, hogy mikor oda jutok elmehetek vásárolni és felújítani a konyhai segédeket... Sőt akár az egész tányérkészletet is, mivel "mi van ha nem talál az új a régiekhez"... Na és végül azt is szokták mondani, hogy "(üveg) cserép szerencsét hoz"... "kiment a rossz szellem a házból". S akkor megdörzsölgetem a kacsóimat és várom a szerencsét meg hű de jó, még egy szellemtől megszabadultam :D
Következzen azonban egy recept, amit a friss Kaufland újságban találtam... (csak ma találtam meg, bár ők a postaládába teszik általában szombaton!)
Bazsalikomos csirkecomb
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 csirkecomb
- 100g vaj
- 2 szál bazsalikom vagy 1 kanál szárított bazsalikom
- 1 kanál szemes bors
- 1 pohár fehér bor
- só, bors
Elkészítése:
Főzzük meg a bort a szemes borsal majd hagyjuk kihülni. Csontoljuk ki a csirkecombokat majd tegyük oda pácolodni a borban úgy egy órára. Ezután csepegtessük jól le őket, szórjuk meg a bazsalikommal és a forró grillsütőn süssük meg őket. Mikor szép pirosra sültek sózzuk borsózzuk őket és egy egy kiskanál vajat teszünk rájuk.
Azt mondja még ötletnek, hogy ha zamatosabbra szeretnénk a húst, akkro csavarjuk fóliába a combokat és úgy süssük meg őket.
Hmm érdekes ez a boros pácos akármi. Úgy nézem megér egy kerti sütést ez a recept.
kár volt a segédért, nagyon kedvesen mosolyog! De nézzük pozitívan: a másik is biztosan ugyanilyen vidám lesz.
ReplyDeleteA receptet feltétlen kipróbálom. A bazsalikom az egyik kedvencem.
igen én is nagyon sajnáltam a segédet... szerettem őt. Van még 1 kék és két szerelmes ... Haton voltak összesen de már csak hárman maradtak... Jó, hogy a szerelmesek megvannak :D :D :D
ReplyDelete