Friday, 17 July 2009

Padlizsán krémek avagy Vinetta receptek

Eddig azt hittem a padlizsán krém, vagy vinetta ahogyan mi nevezzük az zöld. Minden nap tanul az ember valamit mert amiket Szamóca oldalán láttam azok nem zöldesek, hanem pirosasok. Egészen gusztán néznek ki. Soha nem jutott volna eszembe a "vinettába" azonban mást is keverni mint amit itthon szoktunk ... vagyis hagyma és majonéz.

Mi úgy készítjük a vinettát, hogy... az egész vinettákat (padlizsánokat) megmossuk, majd egy platnira tesszük ahol megsütjük.  Erre régebben jó volt a vaslappal "megáldott" kályha, az aragázon meg volt valami fém lap. Ahogyan a sült paprikát is kell készíteni. Csak ezt jobban meg kell sütni. Ezután a fekete általában megégett héját lehámozzuk, és a vinettát levágjuk a száráról. Edénybe tesszük az egészet, apróra vágott hagymával keverjük össze és egy kis olajjal, vagy a majonézes változatot persze majonézzel, miután kihűlt természetesen. Egy ideig  szoktuk állni hagyni a hűtőben amíg az ízek kicsit összeérnek.

Na de további padlizsán krém receptek találhatóak itt:

PADLIZSÁNKRÉMEK

No comments:

Post a Comment