Tuesday 4 August 2009

Túró Rudi-torta

Na egy igazán finomnak kinéző és egyszerűnek is tűnő túrós receptre bukkantam! Most fura időszak van, ugyanis sok a munka, sok az egyéb aktivitás, így csak nyálazom a receptek felett, majd kirohanok a konyháig, bekapok valami zacskós levest oszt jólvan... Többször nekikezdtem, hogy na ma főzők, de mikor kezembe akad a kopogósra fagyott hús, vagy el kéne menni a boltig egy két alkotó elemért, hát beérem valamivel ami a korgó gyomrot elhallgattatja oszt jólvan...

Szóval itt a recept, egyszer csak eljön az ideje annak, hogy elkészítsem :D

Túró Rudi-torta


A piskótához:
2 tojás
6 dkg cukor
6 dkg finomliszt
fél kávéskanál sütőpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:
1 csapott evőkanál zselatinpor
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 dl tejföl
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi átszűrt leve
2 és fél dl hideg tejszínből vert hab
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A piskótához a tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. A masszát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, és 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük. A töltelékhez a zselatint 1 dl vízzel elvegyítjük, aztán takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.

A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a tetejét vastagon meghintjük kakaóporral. A tortát egy napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk, és kiszedjük a formából.

forrás: noilapozo.hu

1 comment:

  1. O olyan egy büdüs volt...... és egy kicsit nyálkás.... semmi íze..

    ReplyDelete