Thursday 27 August 2009

Kekszes krémes

Egy nagyon egyszerű receptre bukkantam egy régebbi Kaufland újságban, gondoltam lejegyzem mert már szinte kidobtam. Krémes, kekszel és gyümölccsel, elkészítése kb 30 percet vesz igénybe és nem is kell mittoménmiféle extra cucc bele.

Kell hozzá:

  • 500g háztartási keksz

  • 1 kg barack(szerintem lehet ezt más gyümölccsel is...

  • 4 tojás

  • 500ml tej

  • 250g cukor

  • 2 kanál tejföl

  • 1 tasak vaníliás cukor

  • 2 kanál liszt

  • 2 kanál vaj


Egy kicsi de magas tepsit ki kell kenni a vajjal, majd egymás mellé helyezni a kekszeket egy rétegben. A gyümölcsöket megmosni, majd kimagolni, félbe vágni és a kekszekre helyezni. Ekkor már be lehet gyújtani a sütőt, előmelegítés céljából.

A krémhez összekeverjük mixerrel a tojásokat, tejet, cukrot, majd a tejfölt, vaníliás cukrot és lisztet. Csomómentesre keverjük, majd egyenletesen a gyümölcsök tetejére öntjük, közepes tűzön 20 percig sütjük.  Miután kihűlt, kockákra vágjuk, úgy, hogy a kekszek formáját próbáljuk követni.

Ha még jobban sietünk, vagy netán nincs itthon csak 2 tasak vaníliás puding, (meg tej meg cukor) akkor a krémet abból is elkészíthetjük, de nem lesz annyira finom. Ezt tanácsolják legalábbis a recept végén.

No comments:

Post a Comment